• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boeckx: "Ligt het aan mij of aan de ploeg dat we nog niet verloren met mij?"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Anderlecht-doelman Frank Boeckx was maandag te gast in Extra Time. Hebt u de uitzending gemist? Haal dan hier uw schade in.

  Vandenbempt: "Actie van Veltman was toppunt van onsportiviteit"

  Ajax-speler Joel Veltman passeerde afgelopen weekend zijn tegenstander door te doen alsof het spel stillag. "Op zich vind ik het geestig, maar het is wel het toppunt van onsportiviteit", vindt Peter Vandenbempt. "Ik begrijp niet dat de coach van Ajax, toch een instituut met bepaalde waarden, dit goedkeurde."

  Filip Joos: "Ik denk dat het ook heel slecht is voor zijn carrière, het zal hem eeuwig blijven achtervolgen. Ze hebben het al niet voor hem in Nederland."

  Video player inladen ...

  Bekijk hier nog eens de actie van Veltman:

  Boeckx over overtreding De Ridder: "Donkerrood? Oranje!"

  Tijdens Lokeren-Club Brugge stopte Steve De Ridder Club-speler Rotariu onder de zoden. "Of het een rode kaart moest zijn? Ik ben bevooroordeeld, want ik ben de peter van zijn kind", lacht Frank Boeckx.

  "Het is zeker en vast een overtreding, maar hij heeft zeker niet de intentie om Rotariu te blesseren. Steve is geen vuile speler. Donkerrood? Oranje!"

  Video player inladen ...

  "Ligt het aan mij of aan de ploeg dat we nog niet verloren met mij?"

  "Er is dit seizoen al veel kritiek geweest op Anderlecht. Onterecht", vindt Frank Boeckx. "We hebben een heel nieuwe kern en een nieuwe trainer. Dat moet je wat tijd gunnen, maar dat is niet gebeurd. Weiler is van in het begin redelijk hard aangepakt, maar nu begint hij wel zijn stempel te drukken."

  Met Boeckx tussen de palen, die op een bepaald moment van Weiler de voorkeur kreeg op Roef, heeft Anderlecht nog niet verloren. "Ligt dat aan mij of aan de ploeg?", lacht de doelman. "Jullie zijn de kenners."

  Video player inladen ...

  "Mignolet kreeg veel kritiek, maar mentaal is hij supersterk"

  Frank Boeckx onthult dat hij een supporter is van Liverpool. "Liverpool-Tottenham was afgelopen weekend een fantastische wedstrijd. Simon Mignolet krijgt veel kritiek, maar mentaal is hij supersterk", weet Boeckx, die Mignolet nog kent van toen ze samen bij STVV zaten.

  "Ik denk niet dat iemand verwacht had dat hij het zover zou schoppen, maar je zag toen wel dat hij enorme stappen zette. Hij pikte alles meteen op."

  Video player inladen ...

  "Tegen Club Brugge zagen we Copa als vanouds keepen"

  Lokeren-doelman Copa keepte een sterke wedstrijd tegen Club Brugge. "Het was de Copa als vanouds", zag Wesley Sonck, die daarin wordt bijgetreden door Frank Boeckx. "Copa is dit seizoen superconstant."

  Video player inladen ...

  Lof voor Teodorczyk: "Hij kan alles"

  Topschutter Lukasz Teodorczyk legt de ballen ook op training vlotjes binnen, verklapt Frank Boeckx. "Qua afwerking is hij een fenomeen", zegt de doelman van Anderlecht.

  "Puur qua afwerking is hij de beste waarmee ik al getraind heb. Ik zeg niet dat hij de beste spits is, want Bryan Ruiz bijvoorbeeld was een heel ander type. Ook Okaka scoorde vlot, maar dat is totaal niet te vergelijken met Teodorczyk. Hij kan alles."

  Video player inladen ...

  Boeckx: "Ref bleef maar zeggen dat ik op mijn lijn moest staan"

  Frank Boeckx had afgelopen weekend een korte discussie met scheidsrechter Laforge. "Bij de penalty bleef hij maar zeggen dat ik op mijn lijn moest staan, terwijl ik daar al stond en me probeerde te concentreren. Ik vond het een rare situatie", zegt de doelman.

  Vandenbempt: "Laforge was wat overijverig. Hij kwam ook Weiler de levieten lezen, terwijl ik al andere trainers meer misbaar zag maken."

  Video player inladen ...

  Vraagjes aan Boeckx: "Nee, ik heb geen contact meer met Roef"

  Video player inladen ...

  Bekijk de volledige uitzending van Extra Time:

  Video player inladen ...