• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belg Van den Broecke klopt Hirscher: "Heb getoond wat ik eigenlijk al wist"

  Dries Van den Broecke is een van de grootste Belgische skitalenten.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Kleine stunt op het WK skiën: de 21-jarige Belg Dries Van den Broecke was op de parallelslalom sneller dan Marcel Hirscher, de beste skiër van de laatste jaren. Verbazing alom, maar niet bij Van den Broecke zelf. "Mijn trainer zei dat niemand sneller is dan ik op de parallelslalom."

  De parallelslalom is een relatief nieuwe discipline, die vanaf volgend jaar wel op het olympische programma staat. Vier skiërs per land (2 mannen en 2 vrouwen) dalen in een rechtstreeks duel zo snel mogelijk af.

  "Het is een discipline die me ligt", zegt Dries Van den Broecke. "Het is eigenlijk een mini-reuzenslalom."

  "Ik had al de hele dag een goed gevoel. Mijn trainer zei dat ik ongelooflijk snel was op dit parcours, dat er niemand sneller was dan ik. Ik heb eigenlijk gewoon getoond wat ik al wist", klinkt het zelfverzekerd.

  "Ik denk dat hij absoluut niet wou verliezen tegen een Belg"

  Van den Broecke wist maar een kwartier voor de race dat hij tegen Hirscher mocht skiën. "De Oostenrijkers mogen de volgorde kiezen, maar ik heb daarna wel aan mijn trainer gevraagd om tegen Hirscher uit te mogen komen."

  "Ik ben zonder verwachtingen de wedstrijd ingegaan. Hij was sneller gestart, maar ik was daarna gewoon beter."

  "Ik denk dat hij te veel wou, omdat hij absoluut niet van een Belg wou verliezen. Terwijl ik rustig ben gebleven."

  "Ik kan heel snel bochten skiën, maar niet 50 wedstrijden na elkaar. Dat kan Hirscher wel. Hij is echt ongelooflijk. Hij staat er altijd, eindigt altijd op het podium. Ik wil ook graag zo constant zijn."

  "Met zelfde ingesteldheid aan de start voor individuele nummers"

  België verloor de wedstrijd tegen Oostenrijk uiteindelijk met 3-1, "maar we hebben ons echt niet belachelijk gemaakt". "We hebben als team fantastisch geskied, waren allemaal ongelooflijk."

  Vanaf donderdag begint het individuele WK voor Van den Broecke, met de kwalificaties voor de slalom en reuzenslalom, zijn specialiteiten. "Ik probeer er met dezelfde ingesteldheid aan de start te staan. Ik heb geen idee waar ik dan kan eindigen."

  RETRO 2013: Van den Broecke is te gast in De zevende dag