• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Play-off I of Europa? We gaan niet kiezen en zetten ons voor beide doelen in"

  Genk kijkt donderdagavond Astra Giurgiu in de ogen.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Genk kijkt donderdagavond Astra Giurgiu in de ogen.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Racing Genk staat nog altijd te drummen in de rij voor Play-off I, maar krijgt donderdag een Roemeens hapje als Europees tussendoortje voorgeschoteld. "Het bestuur legt de lat zo hoog mogelijk. We houden niet van kiezen", zegt technisch directeur Dimitri de Condé duidelijk over de Genkse ambities.

  Play-off I en Europa: kan Racing Genk die twee doelstellingen wel combineren? "Het bestuur legt de lat zo hoog mogelijk. Na de winterstop hadden we nog drie doelen. De bekerfinale hebben we niet bereikt, maar we hebben nog twee doelen", vertelt Dimitri de Condé vlak voor het vertrek naar Roemenië aan Sporza.

  "Doorstoten in Europa is goed voor het imago van deze club en het zou de eerste keer in de clubgeschiedenis zijn dat we deze fase kunnen overleven. We zullen dus niet kiezen en zullen ons voor beide doelen inzetten."

  Vreest Genk dan niet dat het een prijs zal betalen voor die dubbele agenda? "Dat kan, maar we moeten realistisch zijn: als we Play-off I niet halen, dan zal dat eerder zijn door de mindere resultaten in de heenronde. Ik denk niet dat deze fase in Europa doorslaggevend is voor het wel of niet halen van PO I."

  Is het bestuur overigens tevreden over de eerste weken onder coach Albert Stuivenberg? "De resultaten zijn niet slecht en de manier waarop is goed. We creëren veel kansen en geven weinig weg. We mogen tevreden zijn."

  "Belofteteam versus seniorenploeg"

  Hoe schat De Condé tegenstander Astra Giurgiu in? "We spelen tegen een haalbare tegenstander: dan bedoel ik dat de kansen fiftyfifty zijn. Het worden ook speciale omstandigheden, met een klein stadion in het koude Roemenië en een vrij agressieve supportersclan."

  "Ik schat Astra gelijkwaardig in. We mogen niet vergeten dat zij West Ham hebben uitgeschakeld, Roma op 0-0 hielden en Kopenhagen op 1-1. We mogen dus een goeie tegenstander verwachten, maar dat kan ook niet anders in deze fase."

  Coach Albert Stuivenberg: "We zullen weer een heel goed plan moeten hebben om tot een goed resultaat te komen. Astra is een zeer volwassen ploeg. Als je naar de leeftijd kijkt, dan spelen wij eigenlijk met een belofteteam en zij met een seniorenploeg."