• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zaalvoetballers slaan 3 tegenstanders in elkaar na de match: "Ze bleven maar kloppen en slaan"

  Het ging er gewelddadig aan toe in Etterbeek.

  Zaalvoetbalclub De Plakkers uit Varsenare heeft bij de politie en zaalvoetbalbond een klacht ingediend wegens blind geweld. Tijdens gevechten met Etterbeek, een andere club uit derde nationale, werd een speler bewusteloos geslagen. "We hopen dat hun trainer, die schepen van Sport is in Etterbeek, een signaal geeft dat dit niet door de beugel kan."

  Gevecht beneden aan de trap

  De knokpartij vond plaats na het duel Etterbeek-Varsenare. Tijdens de match ontstond er al tumult, nadat een van de thuisspelers een rode kaart had gekregen.

  Etterbeek won uiteindelijk met 7-4, waarna de spelers van Varsenare besloten om zo snel mogelijk huiswaarts te keren. Maar toen ze de kleedkamer verlieten, werden ze beneden aan de trap opgewacht door enkele spelers en supporters van Etterbeek.

  Er brak een gevecht uit, waarin een speler van Varsenare knock-out werd geslagen. Ook een andere speler van Varsenare en een supporter deelden in de klappen. Ze moesten alledrie naar het ziekenhuis met een hersenschudding, een gekloven lip en schade aan kaak en oogkas.

  Etterbeek-spelers delen klappen uit aan tegenstanders (kort filmpje):

  "Ik lag knock-out op de grond en ze bleven maar slaan"

  De spelers van Etterbeek stoven na de vechtpartij weg. De lokale politie zal de camerabeelden van de sporthal opvragen om de relschoppers te kunnen vervolgen. 

  Belangrijk detail: ook in de heenmatch zorgden de spelers van Etterbeek al voor problemen. Toen vernielden ze een deel van de kleedkamers in Varsenare.

  Kevin Vanhessche is één van de slachtoffers en deed vanochtend zijn verhaal op Radio 2 West-Vlaanderen. "Na enkele schermutselingen in de heenwedstrijd en informatie die we van andere ploegen gekregen hadden, waren we met een klein hartje naar daar gereden. Maar dit hadden we natuurlijk niet verwacht", zegt Vanhessche.

  "Enkele spelers van Etterbeek stonden ons na de match op te wachten. Zonder enige aanleiding zochten ze de confrontatie en zochten ze iemand om volledig in elkaar te slaan. Toen enkele mensen het slachtoffer kwamen helpen, bleven ze kloppen en slaan."

  "Zelf ben ik bewusteloos geslagen na een mep tegen mijn slaap. Toen ik knock-out op de grond lag, heb ik nog wat trappen tegen mijn hoofd gekregen. We gaan met onze advocaat bekijken welke stappen we kunnen zetten. Ik hoop dat hun trainer, die schepen van Sport is in Etterbeek, zelf een signaal geeft en zegt dat dit niet door de beugel kan."

  "Liever forfait dan nog eens tegen Etterbeek"

  De Plakkers uit Varsenare hebben een aangetekende brief geschreven naar de zaalvoetbalbond VZVB met de vraag om de ploeg uit Etterbeek uit de competitie te nemen. "We geven nog liever forfait dan dat we nog tegen Etterbeek moeten spelen."