• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Tichelt: "Ik kan maar helft van trainingen afwerken"

  Dirk Van Tichelt werd eind december vader.

  Judoka Dirk Van Tichelt liet verstek gaan voor het prestigieuze toernooi in Parijs. De bronzen medaille van de Spelen in Rio is te vermoeid door zijn pasgeboren zoon. "Ik slaap niet genoeg en kan daardoor niet diep genoeg gaan, maar er is beterschap."

  Het toernooi van Parijs is meestal de eerste grote afspraak van het jaar voor de topjudoka's. Dirk Van Tichelt was er niet bij. "Ik ben nog niet in topvorm door de veranderde gezinssituatie", legt hij uit. Van Tichelt werd eind vorig jaar vader van een zoon, Arthur.

  "Ik kan 's nachts niet doorslapen en een topsporter heeft zijn rust nodig, dat is een onderdeel van de training. Ik heb voortdurend last van kleine blessures en fysiek kan ik niet diep gaan. Ik ben meteen moe."

  Van Tichelt maakt er zich niet zo druk om. "Ik had natuurlijk graag meegedaan in Parijs, maar we hebben nu andere dingen aan ons hoofd. Aangezien ik vader ben geworden, is het ook niet zo erg."

  "Ik hoop over enkele weken weer voluit te gaan"

  Van Tichelt heeft wel wat achterstand opgelopen. "Een paar weken geleden kon ik nog niet de helft van mijn trainingen afwerken door vermoeidheid. Ik moest telkens halverwege stoppen", zegt Van Tichelt.

  "Ik hoop over enkele weken weer voluit te kunnen gaan op training, maar dan heb ik nog zeker een maand nodig om top te zijn." Het eerste doel voor Van Tichelt is het EK judo eind april in Warschau.

  "Als alles goed loopt, dan wil ik het toernooi in Tbilissi nog meepikken om wat wedstrijdritme op te doen. Ik heb wel ervaring genoeg, maar je wil toch liever niet zonder wedstrijden aan het EK beginnen. Ik wil ook de nieuwe reglementen uittesten."