• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Red Flames voegen Spanje toe aan lijstje van oefenpartners

  Een nieuwe oefenmatch voor de Red Flames.

  Spanje (FIFA-14) zakt op 8 april af naar Eupen voor een oefenduel tegen de Red Flames (FIFA-25). "Een extra uitdaging voor speelsters en staf", zegt de bondscoach.

  "Ik ben blij met Spanje als tegenstander. Het is een technische ploeg, waarvan de snelheid van uitvoering vergelijkbaar is met Nederland", vertelt bondscoach Ives Serneels over de sparringpartner.

  Nederland (FIFA-12) is op het komende EK met Denemarken (FIFA-15) en Noorwegen (FIFA-11) in de groep van de Belgen onderverdeeld.

  "Met een mix van jong talent en ervaren speelsters, beschikt bondscoach Jorge Vida over een sterk team dat telkens de voetballende oplossing zoekt. Het wordt een extra uitdaging voor speelsters en staf in onze voorbereiding op het EK."

  Hoe ziet het oefenprogramma van de Red Flames er nog uit?

  De Red Flames hervatten vorige maand de voorbereiding op het EK met een oefenstage in Tubeke. Van 1 tot 8 maart volgt de Cyprus Women's Cup, met wedstrijden tegen Zwitserland (FIFA-17), Italië (FIFA-16), Noord-Korea (FIFA-10) en een plaatsingswedstrijd.

  Op 11 april wordt er in het stadion van OHL geoefend tegen Schotland (FIFA-21), als afsluiter van een stage van een week. Op 13 juni spelen de Belgische voetbalvrouwen in Leuven nog een vriendschappelijk duel tegen vicewereldkampioen Japan (FIFA-7).