• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Monami na stuntzege: "Ploeggeest gaf de doorslag"

  Monami: "Ik luister veel naar de speelsters."

  Dominique Monami bracht in Roemenië haar eerste Fed Cup-duel als kapitein tot een goed einde. "Ik luister heel veel naar de speelsters en probeer iedereen voldoende aandacht te geven. Iedereen kan belangrijk zijn", geeft Monami haar geheimen prijs.

  De Belgische vrouwen verrasten met de overwinning in Roemenië. Flipkens, Wickmayer en Mertens zorgden elk voor een belangrijk punt. "De twee zeges op zaterdag waren al een verrassing, maar het debuut van Elise maakte het plaatje compleet", zegt Monami. "Ik ben ontzettend trots."

  "Elise heeft me vooral op mentaal vlak verbaasd. Hoe langer de match duurde, hoe beter ze in de wedstrijd zat. Op de belangrijke punten stond ze er mentaal. Zo'n overwinning behalen zonder ervaring in de Fed Cup is uitzonderlijk."

  "De sfeer was vanaf de eerste dag super. Er werd goed getraind, maar ook goed gelachen. Die balans is belangrijk. We stonden echt als één team op het terrein en dat maakt een groot verschil. De ploeggeest gaf de doorslag."

  Wat is het geheim van Monami om voor die goeie sfeer te zorgen? "Ik luister heel veel naar de speelsters en probeer iedereen voldoende aandacht te geven. Iedereen kan belangrijk zijn. Dat hebben ze gewaardeerd."

  Monami: "Thuis spelen zou groot voordeel zijn"

  Morgen is de loting voor de barrages naar Wereldgroep I. "Het wordt sowieso een zwaardere tegenstander, maar in Fed Cup is alles mogelijk. Ik zou heel graag thuis spelen, want dat zou een groot voordeel zijn voor ons", zegt Monami nog.