• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Merckx over Boonen: "Hij zal zich voor Roubaix ook nog tonen"

  "Boonen is goed op dreef", zag ook Eddy Merckx al.

  Tom Boonen begint morgen in Oman aan zijn tweede rittenkoers uit zijn laatste seizoen als profrenner. Eddy Merckx, medeorganisator van de Ronde van Oman, is tevreden over de aanwezigheid van Boonen. "Hij ziet er al bijzonder scherp uit", zegt Merckx.

  Tom Boonen is een van de blikvangers van de Ronde van Oman. Medeorganisator Eddy Merckx is opgetogen dat Boonen in zijn afscheidsjaar de voorjaarsklassiekers voorbereidt in de zesdaagse rittenkoers.

  "Het zijn de laatste koersweken van Tom en we zijn wel heel tevreden dat hij hier van de partij is. Het is een topper die we aan ons deelnemersveld kunnen toevoegen. Dat is voor een organisatie zeker niet onbelangrijk", legt Merckx uit.

  Tom Boonen was niet aanwezig op het persmoment in Oman, maar heeft wel al indruk gemaakt op Merckx. "Tom won een etappe in Argentinië. Hij is goed op dreef en ziet er al bijzonder scherp uit."

  "We wensen hem allemaal een vijfde kassei toe in Roubaix, maar ik geloof erin dat hij zich ook daarvoor nog zal tonen. En ja, Boonen kan Roubaix winnen. Als je ziet dat hij vorig jaar tweede werd na een moeilijke voorbereiding, dan kan hij dit jaar zeker winnen."

  Live te volgen op Sporza.be

  Naast Tom Boonen zijn ook onder meer Greg Van Avermaet, Alexander Kristoff, Fabio Aru, Bob Jungels, Romain Bardet en Rui Costa op de afspraak in Oman. Op Sporza.be kunt u de etappes de komende dagen met tekstupdates volgen.