• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Luzon maakt overstap van Hapoel Tel Aviv naar Maccabi Haifa

  Guy Luzon is aan zijn 4e club in 3 jaar tijd toe.

  Guy Luzon, de ex-trainer van Standard, heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Een maand na zijn ontslag bij Hapoel Tel Aviv gaat hij bij Maccabi Haifa aan de slag.

  Guy Luzon is nog maar 41 jaar, maar hij heeft al bij een resem clubs gewerkt. Hij begon in zijn vaderland Israël, waar hij Maccabi Petah Tikva, Hapoel Tel Aviv, opnieuw Maccabi Petah Tikva, Bnei Yehuda en de U21 van Israël trainde.

  Luzon was nog maar 36 jaar toen hij coach werd van Standard. Boven alle verwachtingen voerde hij de Luikenaars met zijn energieke stijl naar de tweede plaats, maar het seizoen erop moest hij toch inpakken.

  Roland Duchâtelet sluisde hem dan maar door naar Charlton Athletic, maar ook daar was zijn avontuur geen lang leven beschoren.

  Terug naar Israël dan maar, terug naar ex-club Hapoel Tel Aviv. Dat werd ook geen succes. De samenwerking werd na enkele maanden al beëindigd. Maar Luzon krijgt een nieuwe kans, bij Maccabi Haifa. Hij vervangt er René Meulensteen, die jarenlang assistent was onder Alex Ferguson.