• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  KBVB over sluiting parking C: "Woensdag overleg met Stad Brussel"

  Het dossier rond het Eurostadion zit al een tijdje muurvast.

  Het dreigement van Brussels schepen Alain Courtois om parking C te sluiten, heeft ook de Belgische voetbalbond bereikt. De KBVB ziet de grote gevolgen van zo'n sluiting in voor evenementen zoals de Croky Cup-finale en wedstrijden van de Rode Duivels. "We hopen een constructieve oplossing te vinden", klinkt het.

  Alain Courtois, schepen van Sport in Brussel en bezieler van het Eurostadion, lanceerde afgelopen weekend in een krant een opmerkelijk voorstel om het dossier rond het Eurostadion nieuw leven in te blazen.

  "Als we de logica volgen, sluiten we parking C", zegt hij. "Een wedstrijd van de Rode Duivels, dat zijn 7.800 auto's. Waar gaan die mensen dan parkeren?"

  Met de sluiting van parking C zou de parkeerdruk op de omliggende gemeenten, waaronder Grimbergen, toenemen tijdens grote evenementen. Zo hoopt Courtois de medewerking van die gemeente af te dwingen.

  De dreigende verkeerschaos is bij de KBVB niet in dovemansoren gevallen. "Zo'n beslissing zou grote gevolgen hebben voor onder meer de finale van de Croky Cup (18 maart) en België-Griekenland (25 maart)."

  "Woensdag hebben bondsvoorzitter François De Keersmaecker en secretaris-generaal Koen De Brabander een onderhoud met de vertegenwoordigers van Stad Brussel, in de hoop een constructieve oplossing te vinden in het belang van de supporters."