• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ibrahimovic: "Geen landskampioen? Dan proberen we 3 andere trofeeën te winnen"

  Zlatan Ibrahimovic scoorde dit seizoen 15 keer in 24 competitieduels.

  In de Premier League lijkt een titel ver weg voor Manchester United. Maar Zlatan Ibrahimovic blijft zijn ambitieuze zelve. "We zitten nog in de Europa League en de FA Cup", zegt de Zweedse superster aan BBC. "En we spelen de finale van de League Cup."

  Geen één, zonder twee

  De trofeeënkast van Zlatan Ibrahimovic puilt uit van de trofeeën. 6 Italiaanse titels, 4 Franse titels, 2 Nederlandse titels, 1 Spaanse titel, tientallen individuele onderscheidingen... Maar de honger van de Zweedse balgoochelaar is nog niet gestild.

  "We hebben al 1 trofee veroverd dit seizoen", zegt Ibrahimovic, die United in augustus naar de hoofdprijs schoot in de Community Shield. "Maar we kunnen er nog winnen."

  "Als we geen landskampioen worden, kunnen we toch op zijn minst proberen om nog 2 of 3 andere trofeeën binnen te halen."

  Volgend seizoen nog bij United?

  Over zijn toekomst is het nog wat in het duister tasten. Mourinho zei vrijdag dat hij wel gelooft dat Ibrahimovic volgend seizoen nog altijd aan de slag zal zijn op Old Trafford. "We'll wait and see", reageerde de Zweed daarop in zijn eigen stijl.