• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Coup de théâtre: Vantornout blijft toch bij Marlux-Napoleon Games

  Vantornout blijft waar hij is.

  De plooien tussen Klaas Vantornout en Marlux-Napoleon Games zijn helemaal gladgestreken: Vantornout mag zijn contract tot maart 2018 dan toch uitdoen bij de veldritploeg. "Wat dit weekend is gebeurd en gezegd, vonden we allebei jammer. Maar dat hebben we vandaag uitgepraat", klinkt het.

  Klaas Vantornout verraste na de laatste Superprestige-cross in Middelkerke: "Mijn contract, dat tot maart 2018 geldt, wordt ontbonden. Dat heeft ploegmanager Jurgen Mettepenningen me laten weten. Het was een hele grote verrassing, een echte mokerslag. Ik had dat niet zien aankomen."

  Dat bericht klopte niet (helemaal) volgens Mettepenningen. "Klaas' contract bevat een clausule waarin staat dat het contract op 1 maart 2017 stopgezet kan worden. We zullen een evaluatie van het seizoen maken en kijken of we die clausule zullen gebruiken."

  De relatie tussen beide partijen leek door de woordenwisseling verzuurd, maar een verzoeningsgesprek heeft vandaag witte rook opgeleverd. "Na 9 jaar trouwe dienst in onze ploeg begint Klaas straks op 1 maart aan zijn 10e. De clausule wordt dus niet gebruikt", meldt de ploeg.

  "Wat dit weekend is gebeurd en gezegd, dat vonden we beiden jammer en hebben we tijdens onze afspraak vandaag uitgepraat", reageert Mettepenningen.

  "Mijn respect en dankbaarheid voor wat Klaas de afgelopen 9 jaar voor onze ploeg heeft betekend, is altijd groot gebleven. En daarom ben ik blij dat we toch tot een nieuw akkoord kwamen, zodat Klaas zijn carrière bij ons kan verderzetten. Daar voelen we ons beiden goed bij."

  Vantornout: "Met propere lei beginnen en dat is een grote opluchting"

  Klaas Vantornout: "Ik heb me altijd goed gevoeld in deze ploeg. De teamleiding, de ploegmaats, de entourage: we hangen allemaal aan elkaar. Daarom ben ik zo blij dat we nu toch gewoon samen verder kunnen gaan."

  "Wat dit weekend is gezegd, hebben ik en Jurgen vandaag als volwassen mensen uitgepraat. Dat is vergeven en vergeten. We kunnen met een propere lei aan mijn 10e jaar bij de ploeg beginnen en dat is een grote opluchting."