• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  BV-fans over Antwerp: "Zonder sportieve langetermijnvisie lukt het niet"

  De Bosuil was helemaal uitverkocht voor de match tegen Lierse.

  Antwerp heeft zijn lot niet meer in eigen handen voor de periodetitel in 1B na de nederlaag tegen Lierse. Sporza peilde naar het gevoel bij twee bekende supporters van het eerste uur. "Er was een enorme ontgoocheling te merken zaterdag", zegt Pieter Loridon aan Sporza.

  Loridon: "Een wonder om met 5 verschillende trainers bovenin te staan"

  "Deze wedstrijd wordt heel bepalend", had Antwerp-trainer Wim De Decker vooraf gezegd over de thuismatch tegen Lierse van afgelopen zaterdag. Niet verwonderlijk dat de 0-2-nederlaag hard aankwam.

  "Ik was met mijn zoon naar de wedstrijd en zit op tribune twee. Zowel bij mijn zoon als de mensen rond mij merkte ik een enorme teleurstelling", zegt ex-basketballer Pieter Loridon.

  "Zelf bekijk ik de zaken meer vanuit het perspectief van ex-topsporter. Als er niet gewerkt wordt aan een langetermijnvisie, kunnen geen resultaten behaald worden."

  "Patrick Decuyper was vorig jaar de redding voor Antwerp en dat is hij nog altijd voor een stuk. We hadden een aantal marginale jaren achter de rug waarin we vaak niet wisten of we een licentie zouden krijgen. Dat heeft dit bestuursteam aangepakt."

  "Maar er moet ook een sportieve langetermijnvisie komen, anders lukt het niet. Dat is voor mij de oorzaak van het probleem. Het is al een wonder dat we met vijf verschillende trainers in één seizoen bovenin staan."

  "Al 13 jaar leeft de Antwerp-fan met een mix van hoop, euforie en marginaliteit. Er leeft een wij-gevoel waar je zelfs geen film over kunt maken, want wat wij hebben meegemaakt, dat gelooft niemand. Anderzijds weet je dat er mirakels gebeuren in het voetbal."

  Toch denkt Loridon niet dat Antwerp in zijn laatste twee matchen nog op zo'n mirakel moet hopen. "Wegens de kwaliteiten van Lierse. Ik ken Eric Van Meir persoonlijk. Lierse heeft hem niet buiten gegooid toen het moeilijk ging en plukt daar nu de vruchten van. Van Meir en zijn staf doen heel goed werk."

  Wyns: "Vervelend gevoel dat we lot niet in eigen handen hebben"

  Vooral het feit dat Antwerp zijn lot niet meer in eigen handen heeft, zit acteur en scenarist Luk Wyns niet lekker. "Dat is een vervelend gevoel", zegt hij aan Sporza.

  "Maar Lierse heeft ook al verloren tegen Lommel. Dat is het lot van een Antwerp-supporter. We balanceren voortdurend tussen hoop en verslagenheid en van het ene moment op het andere kan het gevoel omslaan."

  "Alleen is de kans nu groter dat we het niet halen dan dat het wel lukt. Dat komt extra hard aan omdat iedereen er echt in geloofde. In tegenstelling tot vorig seizoen toen de groep niet aan elkaar hing en niet iedereen er echt voor ging."

  "De spelers viel zaterdag weinig te verwijten. hetzelfde geldt voor trainer De Decker. We speelden niet slecht, maar Lierse scoort een wereldgoal en bij ons was het "kampioenengeluk" opeens weg."

  Blijft Antwerp op het einde van het seizoen toch in eerste klasse B, dan wacht volgend seizoen misschien wel een vierdubbele confrontatie met Beerschot. Een troostprijs? "Voor sommigen misschien wel, maar ik zou toch liever in eerste klasse spelen. De emoties moeten soms ook niet te hoog oplaaien." 

  Ondertussen bij de familie Vanhamel....