• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  BBC-reporter: "Leicester zal overleven. Dat hoop ik toch"

  Vorig seizoen stond Leicester aan de top, nu vecht het team tegen degradatie.

  Hoop doet leven. Ook in Leicester waar de titelverdediger net boven de degradatiezone bengelt. "Ik denk dat Leicester het zal redden", vertelt BBC-reporter Ian Stringer, die voor Sporza op zoek gaat naar de terugval van de kampioen.

  "Teams passen zich aan"

  Vorig seizoen kon u Leicester bovenaan het klassement terugvinden. Nu moet u onderaan kijken. Na 25 speeldagen staat Leicester op de 17e plaats (van de 20).

  "Niemand in Leicester had dit verwacht. Het is duidelijk niet eenvoudig om met succes om te gaan", stelt Ian Stringer van BBC Radio vast.

  "De andere teams passen zich nu ook aan het spel van Leicester aan. De Foxes komen niet meer aan aanvallen toe."

  "Kanté is een groot gemis"

  Middenvelder N'Golo Kanté is naar Chelsea vertrokken. "Een groot gemis", vindt Ian Stringer.

  "Kanté is echt een goede speler. Vraag het maar aan Chelsea. En binnenkort misschien ook aan Barcelona of Real Madrid. Hopelijk kan Wilfred Ndidi (ex-Genk) dat gemis al deels opvangen."

  "De spelers missen vertrouwen. Dat zie je al tijdens de opwarming. Als ze dan een doelpunt slikken, weet je dat er snel nog een aankomt."

  "Al 10 uur droog"

  Afgezien van Kanté is het team van Leicester nauwelijks veranderd. "Ze hebben dit jaar nog altijd geen competitiedoelpunt gemaakt", vertelt Ian Stringer. "Leicester staat al 10 uur droog. Het contrast met vorig seizoen kan bijna niet groter zijn."

  "Het lukt Jamie Vardy maar niet om te scoren. Hij krijgt ook niet zoveel kansen als vorig seizoen. Als hij ze wel krijgt, wringt hij ze de nek om."

  "De verdediging was vorig seizoen een blok graniet. Nu lijkt het karton."

  "Ervaring moet Leicester redden"

  De supporters van Leicester maken zich zorgen. "De kampioen mag niet zakken. Dat zou die prachtige prestatie van vorig seizoen helemaal onderuithalen", vindt Ian Stringer.

  "Ik denk wel dat het nog goed komt. Vorig seizoen won Leicester de Premier League, maar twee seizoenen geleden hebben ze zich ook gered."

  "Toen stonden ze maar liefst 140 dagen onderaan het klassement. Dat team bestond ook uit spelers als Schmeichel, Morgan, Drinkwater, Vardy en Mahrez. Die ervaring moet hen helpen om te overleven. Dat hoop ik tenminste."