zo 12 februari 2017 10:38
Durant trok zich weinig aan van het boegeroep.
De Golden State Warriors blijven door de NBA razen. Vannacht won de leider in de Western Conference van de Oklahoma City Thunder: 114-130. Kevin Durant, voor het eerst terug in Oklahoma City na zijn transfer richting Golden State, trok zich weinig aan van het boegeroep van de OKC-aanhang en besliste de wedstrijd in het vierde kwart.

Warriors lopen snel uit

Durant verliet in de zomer OKC na acht seizoenen dienst en versterkte MVP Stephen Curry bij de Golden State Warriors. Vannacht keerde Durant voor het eerst terug naar Oklahoma City.

De fans van OKC floten hem de hele wedstrijd uit, maar daar trok de superster zich niets van aan. Met een knappe dunk vlak voor de rust zette hij de 50-73-ruststand op het bord.

Na de onderbreking ging het er potiger aan toe. Russell Westbrook en Durant, ooit onafscheidelijk, gingen zelfs even verbaal in de clinch in het derde kwart tijdens een time out.

Westbrook en Durant gaan in de clinch in het derde kwart:

OKC krijgt de kloof niet dicht

OKC kwam in het slotkwart terug tot op twaalf punten, maar het kreeg de kloof niet meer dicht. Integendeel, met nog iets meer dan drie minuten op de klok pakte Durant uit met een driepunter over "maatje" Westbrook: 104-123 en wedstrijd gespeeld.

Durant eindigde de wedstrijd met 34 punten en 9 rebounds, Westbrook deed beter met 47 punten, 11 rebounds en 8 assists. De Warriors blijven uiteraard op kop in het Westen met 45 zeges en 8 nederlagen. OKC staat zevende (31-24).

Durant trok zich weinig aan van het boegeroep:

Durant: "Ik had meer lawaai verwacht"

Kevin Durant was niet onder de indruk van zijn terugkeer naar Oklahoma City. "Het was heel leuke wedstrijd om te spelen. Ik had eigenlijk verwacht dat het boegeroep nog luider zou zijn. Eigenlijk is het best leuk om uitgefloten te worden."

Over het "incident" met Westbrook zei Durant weinig achteraf. "Ik was bezig met de wedstrijd en weet er niets meer van."