• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Cort Nielsen vloert Debusschere in Almeria

  Voor Cort Nielsen is het de tweede zege van het seizoen.

  Magnus Cort Nielsen is goed aan het nieuwe seizoen begonnen. Na een zege in de Ronde van Valencia heeft hij nu de Clasica de Almeria (1.1) gewonnen. De Deen van Orica-Scott was de beste in de massasprint en klopte Rüdiger Selig (Bora) en Jens Debusschere (Lotto-Soudal).

  Nederlands was de voertaal in de vroege vlucht. Landgenoten Dries De Bondt (Verandas Willems) en Kenneth Van Rooy (Sport Vlaanderen) kregen met Berden de Vries (Roompot) een Nederlander met zich mee.

  Het drietal reed al snel zeven minuten voorsprong bij elkaar. In het peloton dicteerden Lotto-Soudal, Bora en Direct Energie de wet voor hun sprinters.

  Op 24km van het einde was het verhaal van de drie voorbij. De massasprint werd perfect voorbereid door de mannen van Orica-Scott. Afwerker Cort Nielsen faalde niet en snelde naar zijn tweede seizoenszege. Jens Debusschere strandde in het wiel op plaats drie.

  Uitslag:

  1. Magnus Cort Nielsen (Den) 191km in 4u31'22"
  2. Rüdiger Selig (Dui) - allen z.t.
  3. Jens Debusschere
  4. Carlos Barbero (Spa)
  5. Amaury Capiot
  6. Baptiste Planckaert
  7. Maciej Paterski (Pol)
  8. Daniel Lopez (Spa)
  9. Raymond Kreder (Ned)
  10. Jonas Van Genechten