• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanhaezebrouck: "Play-off I wordt een heel moeilijk verhaal"

  "We deden een ongelooflijke slechte zaak", zegt Hein Vanhaezebrouck.

  Na de thuisnederlaag tegen Eupen dreigt AA Gent Play-off I te missen. "Op basis van wat ik vandaag zag, heb ik hier geen goed gevoel bij", ziet Gent-coach Hein Vanhaezebrouck de bui al hangen. "Ik verwacht niet dat het plots anders zal zijn tegen Tottenham of Standard."

  "Kalinic in de fout, maar hij hield ons ook al vaak recht"

  Na de zege tegen Club Brugge leek AA Gent nog een zekerheid voor Play-off I, maar amper 2 speeldagen later lijkt dat plots een verre droom.

  "Dit is een zware slag voor ons. We hadden op 3 punten gerekend vandaag", zegt Hein Vanhaezebrouck na het 1-0-verlies tegen Eupen.

  "Na de opwarming gaven mijn assistenten al het signaal dat het een beetje slap was, dat er weinig focus was. Ik heb dan nog eens op het belang gehamerd van de match. Dat donderdag tegen Tottenham nu niet telde. Als ze ook volgend jaar tegen dat soort ploegen willen spelen, telde enkel vandaag."

  "Jammer genoeg hebben enkele spelers dat niet getoond. Met doelman Kalinic gaat een van onze beste spelers in de fout, maar daarvoor hield hij ons wel al een paar keer recht en hij heeft ons al heel wat punten bezorgd."

  VIDEO: Eupen pakt de 3 punten dankzij blunder Kalinic

  Video player inladen ...

  "Verwacht niet dat het plots anders zal zijn tegen Tottenham of Standard"

  Nog 4 matchen heeft AA Gent om iets recht te zetten en het programma oogt makkelijk, met onder meer nog matchen tegen Moeskroen en Waasland-Beveren. Hein Vanhaezebrouck is het daar niet mee eens.

  "We hebben een ongelooflijk slechte zaak gedaan vandaag. We mogen nu bijna niets meer laten liggen. En je weet dat Moeskroen en Waasland-Beveren op exact dezelfde manier zullen spelen als Eupen."

  "Het wordt een heel moeilijk verhaal, vooral omdat ik geen goed gevoel heb bij wat ik vandaag gezien heb. Ik verwacht niet dat het plots anders zal zijn tegen Tottenham of Standard."

  "Als je al niet durft in een thuismatch tegen Eupen, dan zal dat in de volgende matchen - die nog veel belangrijker zijn - niet veel beter worden."

  "Vreemd dat spelers met CL-ervaring last hebben van nervositeit"

  "Je merkt aan alles dat Play-off I eraan komt, ook bij andere ploegen. Er is heel veel nervositeit", stelt Vanhaezebrouck vast. "Wij hebben heel wat spelers die al wat hebben meegemaakt: kampioen geworden, Champions League gespeeld,... Je zou verwachten dat ze hiermee kunnen omgaan."