• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Seppe Smits wordt 10e in Quebec: "Ik ben toch erg tevreden"

  Seppe Smits nam veel risico in de finale in Quebec.

  De Canadezen hebben de WB-manche Big Air in hun eigen Quebec gedomineerd. Seppe Smits haalde de finale, maar werd daarin laatste. "Uiteindelijk ben ik erg tevreden dat ik in deze moeilijke omstandigheden toch mijn cab 1440 opnieuw heb kunnen landen", zegt hij.

  Sebbe De Buck en Stef Vandeweyer waren in de kwalificaties gestrand, maar Seppe Smits haalde de finale Big Air wel. Daarin ging Smits vol voor het podium, met een (gelukte) cab 1440 als openingssprong.

  Daarna ging hij twee keer voor een back tripel 1440, maar twee keer kon hij net niet landen. Hierdoor zette hij een te zwak tweede resultaat neer, waardoor hij de laatste plaats niet kon vermijden.

  "De weersomstandigheden (-25° C en ijzige pistes) zaten niet mee, waardoor elk foutje afgestraft werd", zegt Smits.

  "Uiteindelijk ben ik erg tevreden dat ik in deze moeilijke omstandigheden mijn cab 1440 opnieuw heb kunnen landen. Die back 14 zit wel klaar. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik die trick snel onder de knie zal hebben."

  De zege was voor de Canadees Mark McMorris, die zijn landgenoot Max Parrot vooraf ging. De Rus Mamajev klopt de Noor Bergrem net in de strijd om het brons.

  VIDEO: verslag van de finale Big Air in Quebec