• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Herentals pakt tweede ijshockeybeker op een rij, de elfde in totaal

  Herentals nam in het derde en vierde kwart afstand van Luik.

  HYC Herentals heeft voor de elfde keer in de clubgeschiedenis de Beker van België ijshockey gewonnen. In de finale versloeg het Luik met 7-4. Herentals volgt ook zichzelf op. "Met die beker mogen rondrijden, is het beste gevoel ooit", klonk het bij aanvoerder Mitch Morgan.

  Herentals, vorig jaar bekerwinnaar, landskampioen en kampioen van de BeNe Liga, begon als grote favoriet aan de bekerfinale in Luik. 1.400 toeschouwers daagden op en daarmee was de ijshockeyarena volledig uitverkocht.

  Tot 3-3 ging de wedstrijd gelijk opgaand, maar daarna toonde Herentals waarom het vooraf de grote favoriet was. Het schakelde een versnelling hoger en daar had Luik geen antwoord op klaar. 

  In geen tijd stond het 6-3 en was de kloof geslagen. De 300 meegereisde Herentals-supporters waren dan al zegezeker. Luik kwam nog terug tot 6-4, maar meer zat er niet in voor de thuisploeg. Eindscore: 7-4.

  Aanvoerder Morgan: "Het beste gevoel ooit"

  Aanvoerder Mitch Morgan was blij als een kind achteraf. "Met die beker mogen rondrijden, is het beste gevoel ooit. We kwamen 1-2 achter en moesten iedereen oppeppen."

  "Om de wedstrijd daarna zo te controleren, dat is gewoon top. Heel de ploeg heeft goed gespeeld. Elke lijn scoorde en dat gebeurt niet elke wedstrijd. Als eerste die beker in de lucht mogen steken, dat ga ik nooit meer vergeten."

  "Dit is een beloning voor al het harde werk van de voorbije weken en maanden. We staan op kop in onze poule van de BeNe Liga en ook daar gaan we voor de titel. Een nieuwe "triple" zou heel leuk zijn, maar wordt moeilijk."

  Coach Andries: "Seizoen is al geslaagd nu"

  Ook coach Jan Andries was in de wolken. "Ons seizoen is volledig geslaagd nu. Het kan niet beter. We gaan proberen iets te doen in de play-offs van de competitie."

  "We speelden niet top in het begin, maar maakten in het derde en vierde kwart het verschil op conditioneel vlak. We waren gewoon veel beter op het einde en scoorden gemakkelijker doelpunten. Wij trainen drie keer per week, zij maar twee keer. Nu ga ik gewoon genieten. Hier heb ik geen woorden voor."