• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Felline is meteen op de afspraak in Trofeo Laigueglia

  Fabio Felline eindigt voor het 3e jaar op een rij in de top in Laigueglia.

  Fabio Felline heeft voor een derde zege van het jaar gezorgd voor Trek. In zijn eerste koers van het nieuwe seizoen won de Italiaan solo. Romain Hardy was de snelste in de sprint om de 2e plaats.

  De Trofeo Laigueglia, die over 190 kilometer langs de Ligurische kust(in het noordwesten van Italië) kronkelt, wordt door veel Italianen aangestipt als de opening van hun wielerseizoen. Trek-Segafredo stuurde net als veel andere WorldTour-ploegen zijn kat, maar dat belette Felline niet om in de kleuren van de Italiaanse selectie toch deel te nemen.

  Nadat de vijf vroege vluchters al op zestig kilometer van de finish ingerekend werden en ook een reeks speldenprikjes geneutraliseerd werd, rook Felline op tien kilometer van het einde zijn kans. De 26-jarige sprokkelde een halve minuut op een achtervolgingsgroep en gaf die bonus niet meer uit handen.

  Zo kon hij richting zijn 12e profzege (zijn eerste sinds de GP Fourmies in 2015) soleren. Romain Hardy (Fortuneo-Vital Concept) en Mauro Finetto (Delko Marseille Provence) sprintten even later naar de dichtste ereplaatsen.

  Uitslag Trofeo Laigueglia (1.BC)

  1. Fabio Felline (Ita) - 193 km in 4u54'01"
  2. Romain Hardy (Fra) op 25"
  3. Mauro Finetto (Ita) - z.t.
  4. Matteo Trentin (Ita)
  5. Cyril Gautier (Fra)
  6. Francesco Gavazzi (Ita)
  7. Arthur Vichot (Fra)
  8. Matej Mohoric (Svn)
  9. Mattie Cattaneo (Ita)
  10. Romain Combaud (Fra)