Caudron begint sterk aan driebandseizoen met winst in Turkije

zo 12 februari 2017 15:46
Frédéric Caudron boekte zijn 18e WB-zege uit zijn carrière.
Frédéric Caudron heeft de eerste Wereldbekermanche van het seizoen, in Bursa, op zijn naam geschreven. Caudron veegde in de finale Dick Jaspers van tafel: 40-14 na amper 45 minuten.

Met Frédéric Caudron en Dick Jaspers stonden respectievelijk de nummer 2 en de nummer 1 van de wereld tegenover elkaar.

Caudron maakte met 12 caramboles op een rij een vliegende start. Met ook nog een reeksjes van 10 en 5 ging onze landgenoot met een ruime 27-5-voorsprong de pauze in.

Weinig verandering in het spelbeeld na de rust. Caudron maakte er nog eens een reeks van 11 caramboles aan vast, Jaspers maakte in de nabeurt na 5 caramboles een fout. Eindstand: 40-14, goed voor een formidabel moyenne van 5.714 voor Caudron in de finale.

Ondanks zijn overwinning, zijn 18e WB-zege uit zijn carrière, moet Caudron de eerste plaats op de wereldranglijst wel aan zijn Nederlandse concurrent laten.