• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: enkel van Vidal knakt na wilde tackle, Spanjaard is 5 maanden out

  Aleix Vidal schreeuwt het uit van de pijn.

  Barcelona-speler Aleix Vidal heeft een zware enkelblessure opgelopen in het duel tegen Alaves, na een tackle van Theo Hernandez. De Fransman kreeg er zelfs geen kaart voor. "Ik vraag vergiffenis", sprak hij na de match. Voor Vidal was het verdict hard: 5 maanden geen voetbal voor de Spanjaard.

  Alaves-Barcelona kabbelde naar zijn einde toe toen het noodlot toesloeg voor rechtsachter Aleix Vidal. Theo Hernandez ging onnodig wild het duel aan en maaide de Spanjaard stevig onderuit. De voet van Vidal was geblokkeerd en zijn enkel knakte.

  Hernandez kreeg niet eens geel voor de overtreding. Na de match was het al meteen duidelijk dat Vidal een tijdje niet op de velden te zien zal zijn. Onderzoeken wezen uit dat een operatie zich opdringt. Vidal zal 5 maanden out zijn.

  "Iedereen zit met een vervelend gevoel nu, ook de spelers van Alaves. Zij hebben ook de zware blessure van een collega gezien. Dit is een moeilijk moment voor hem en zijn familie. We moeten hem steunen en ervoor zorgen dat hij snel kan terugkeren. Hij is in goeie handen.e

  Theo Hernandez verontschuldigde zich na de match. "Ik vraag Vidal om vergiffenis. Ik wilde de bal spelen, maar zijn voet bleef in de grond steken. Ik zal me zeker vergewissen van zijn toestand."

  Bekijk hier de beelden (niet voor gevoelige kijkers):