• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lommel United wil dat match tegen Tubeke herspeeld wordt

  Christophe Bertjens kan zijn ogen niet geloven: rood!

  Lommel United heeft bij het Bureau Arbitrage van de KBVB bepleit om de match tegen Tubeke op zijn minst gedeeltelijk te laten herspelen. In die wedstrijd kreeg Lommel-speler Christophe Bertjens na een halfuur onterecht rood. Lommel United beseft dat de kans klein is dat het gelijk krijgt, maar het wil de bond vooral een signaal geven.

  De feiten dateren van de 23e speeldag in 1e klasse B. Bij een 1-0-voorsprong voor Tubeke wordt Lommel-speler Christophe Bertjens uitgesloten, hoewel uit de beelden blijkt dat slachtoffer Camargo gewoon theater speelde.

  "Scheidsrechter Vanbecelaere heeft zich laten leiden door zijn assistent en heeft die fase zelf niet duidelijk gezien", zei de advocaat van Lommel United bij het Bureau Arbitrage.

  "Lommel wil dan ook dat de match volledig herspeeld wordt of op zijn minst vanaf het moment dat Bertjens van het veld werd gestuurd."

  "De club wil een signaal geven aan de KBVB"

  Hoewel de advocaat van Lommel United, gelet op eerdere uitspraken van de KBVB in soortgelijke dossiers, de kans klein acht dat de wedstrijd herspeeld zal worden, vindt hij het wel belangrijk om een signaal te geven aan de KBVB.

  "Het is helaas niet de eerste keer dat Lommel benadeeld wordt door een verkeerde beslissing van de scheidsrechter. Dit seizoen leidde zo'n fout al zeven of acht keer tot puntenverlies en mede daardoor staat de club onderaan in het klassement", zei meester Devlies.

  "De club wil een duidelijk signaal geven aan de KBVB. Het is tijd dat er werk wordt gemaakt van technologische hulpmiddelen als de doellijntechnologie en de videoref."

  "Voetbal is niet langer gewoon een spel, de financiële belangen worden steeds groter. In een professionele context kan het niet zijn dat scheidsrechterlijke fouten mee beslissen over een eventuele degradatie."

  Uitspraak op 20 februari

  Op maandag 20 februari zal het Bureau Arbitrage uitspraak doen over de zaak. Het Bureau moet oordelen of de fout te wijten was aan de beoordeling van de ref - waardoor de Lommelse eis op een replay ongegrond is - of een verkeerde toepassing van de regels, zoals Lommel United zelf beweert.

  Als Lommel United ongelijk krijgt, kan het nog in beroep gaan bij de Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal.

  VIDEO: Beelden van de onterechte kaart voor Bertjens