• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Uniek in de dartswereld (of toch bijna): Nederlander gooit twee ninedarters in 1 match

  Knap werk van Van Gerwen.

  Michael van Gerwen heeft in Wigan (Eng) in het vierde kwalificatietoernooi voor de UK Open in één partij twee keer een ninedarter gegooid. De wereldkampioen en nummer 1 van de wereld is zo de tweede speler in de geschiedenis die in één wedstrijd twee keer 501 uitgooit met het minimale aantal van negen pijlen.

  Van Gerwen won de wedstrijd in de derde ronde met 6-2 van de Schot Ryan Murray. In het vierde leg gooide hij 180, 177 en 144 en in het achtste leg startte hij met 177, waarna hij met 180 en 144 het kunststukje nog eens overdeed.

  In de ronde daarvoor was de 27-jarige Nederlander nipt aan een vroege uitschakeling ontsnapt. Zijn tegenstander Adam Hunt liet twee kansen liggen om de wedstrijd uit te gooien, waarna "Mighty Mike" alsnog met 6-5 de winst naar zich toetrok.

  Wat dichter bij Phil Taylor

  Eind 2012 slaagde Van Gerwen er bijna in om als eerste darter in de geschiedenis twee ninedarters op rij te gooien. Op weg naar zijn eerste WK-finale miste hij na een eerste ninedarter (180, 177 en twee keer triple 20) nipt op dubbel 12. De Nederlander zit in zijn carrière momenteel aan 14 ninedarters.

  Alleen Phil Taylor doet met 21 stuks nog beter. Taylor is overigens de man die Van Gerwen voorgaat met twee ninedarters in één wedstrijd. Dat was in mei 2010, in de finale van de Premier League.

  Tweets:

  Bekijk de twee ninedarters van Van Gerwen van vandaag: