• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Schattig: Kleinzoon heet Hugo Broos welkom op Zaventem

  Hugo Broos kust zijn oogappel.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Hugo Broos kust zijn oogappel.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Hugo Broos (64) is weer in het land. De bondscoach van Kameroen zag vanochtend zijn familie terug op de luchthaven van Zaventem. Zijn kleinzoon wachtte hem op met een levensgrote beker. "Tijd voor rust", vertelt een vermoeide Broos.

  Opa is terug

  Hugo Broos won vorige zondag de Afrikaanse landenbeker met Kameroen. Na een waanzinnig feest in de hoofdstad Yaoundé landde hij vanochtend op Zaventem.

  De 64-jarige coach werd in de luchthaven opgewacht door zijn familie. Broos ving meteen zijn kleinzoon op. Die had een grote kartonnen beker gemaakt voor opa.

  Video player inladen ...

  "Nu genieten met familie"

  Hugo Broos gaat de komende dagen genieten van de rust in België. "Kameroen was een grote gekte", vertelt hij aan Sporza.

  "In Yaoundé zijn we van hot naar her gestuurd. Het was een groot feest. Een massa mensen verwelkomde ons. Zoiets had ik nog niet meegemaakt. Ik heb zelfs huwelijksaanzoeken gekregen."

  "Ik voelde enorm veel respect. De Afrika Cup betekent enorm veel voor de Kameroeners. De kalmte keert eindelijk terug. Daar ben ik niet kwaad om."

  "Ik ga nu genieten met mijn familie. De komende dagen moet iedereen mij met rust laten."

  "Confederatiebeker wordt goede test"

  Hugo Broos richt zich nu op zijn volgende opdracht met Kameroen: de Confederatiebeker in Rusland. "We gaan die niet winnen", weet hij ook. "Het wordt wel een goede test. Met een match tegen Duitsland en Chili bijvoorbeeld zullen we weten waar we op wereldvlak staan."

  "Belangrijker worden de WK-kwalificatiewedstrijden in september tegen Nigeria. In die dubbele confrontatie moeten we absoluut 4 op 6 halen om ons alsnog te plaatsen voor de eindronde."

  "Mooi einde carrière"

  In ons land heeft Hugo Broos (64) prijzen gewonnen met Club Brugge en Anderlecht. Voor de Afrika Cup was het even stil rond de coach. Heeft hij plannen om opnieuw aan de slag te gaan in België?

  "Ik lig nog een jaar onder contract in Kameroen", legt Broos uit. "Ik probeer om dat uit te doen, want het kan daar snel veranderen."

  "Daarna zien we wel. Mijn carrière loopt ten einde. Voor mezelf staat dat vast. Ik werk geen 2 of 3 jaar meer. Er zal belangstelling zijn, dat weet ik. We zullen zien wat de toekomst brengt. Dit is alvast een mooi einde."