• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Raidillon moet plaatsruimen voor Tomorrowlandsite

  Wout van Aert komt als eerste boven in Spa-Francorchamps.

  Volgend seizoen strijkt de Superprestige veldrijden niet meer neer op het circuit van Spa-Francorchamps. De Niels Albert CX in Boom neemt de plaats in.

  Spa-Francorchamps was dit seizoen de enige Superprestigemanche die Wout van Aert op zijn naam wist te schrijven. De wereldkampioen klauterde als snelste naar boven en kwam solo aan op de gevreesde Raidillon.

  De organisatie van de Superprestige vervangt Francorchamps door de Niels Albert CX op het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom.

  De veldrit bestaat nog meer twee jaar. Dit seizoen won Wout van Aert de cross van zijn ploegleider. Op de terreinen van Tomorrowland klopte hij Mathieu van der Poel.

  Francorchamps 2016: Van Aert maakt het verschil op de muur

  De wedstrijd in Francorchamps draaide dit jaar uit op een duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Van Aert ging Van der Poel voorbij op de Muur van Francorchamps of de "Mount Everest van het veldrijden".

  Video player inladen ...

  Van der Poel (bijna) eindwinnaar

  Zaterdag wordt het Superprestigeseizoen afgesloten in Middelkerke. Mathieu van der Poel won dit seizoen al 6 van 7 wedstrijden. Met een bonus van 5 punten kan de eindzege hem nauwelijks ontsnappen aan de kust.

  Stand Superprestige
  1.Mathieu van der Poel (Ned)119 ptn
  2.Wout van Aert113
  3.Laurens Sweeck92
  4.Kevin Pauwels72
  5.Jens Adams66
  6.Klaas Vantornout64
  7.Tom Meeusen60
  8.Toon Aerts59
  9.David van der Poel (Ned)45
  10.Lars van der Haar (Ned)37