• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Maradona krijgt job als ambassadeur bij FIFA: "Eindelijk komt mijn droom uit"

  Onder FIFA-voorzitter Infantino maakte Maradona een bocht van 180 graden.

  De FIFA heeft de Argentijnse voetballegende Diego Maradona een job aangeboden: "Uit dankbaarheid voor zijn buitengewone en unieke bijdrage aan de sport." Het 56-jarige enfant terrible is in de wolken: "Eindelijk komt mijn droom uit."

  Maradona zal zich vooral bezighouden met de promotie van het voetbal. Zo zal hij opgenomen worden in het "Legends-team" van de FIFA, een programma dat ex-topvoetballers verenigt om de voetbalbeleving wereldwijd te stimuleren.

  "Nu is het officieel", reageerde de wereldkampioen van 1986 op zijn Facebook-profiel. "Eindelijk komt mijn droom uit om voor een propere en transparante FIFA te werken met mensen die echt van voetbal houden. Bedankt aan iedereen die me gesteund heeft om deze uitdaging aan te gaan."

  Te danken aan Infantino

  Maradona was jarenlang een fervente criticaster van de FIFA onder Sepp Blatter. Met Infantino als nieuwe voetbalbaas kwam er een ommezwaai. De twee onderhouden een goeie relatie. Zo sprak Maradona zijn steun uit voor Infantino's idee van een WK met 48 landen, wat ondertussen een feit is geworden.

  Maradona op Facebook: