• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lommel United dient weer een klacht in bij de KBVB

  Lommel voelt zich benadeeld door de wedstrijdleiding.

  Voor de tweede keer in enkele weken klopt Lommel aan bij de voetbalbond. Ditmaal dient de club uit 1B een klacht in na "fouten van de scheidsrechter" in het duel met Cercle van vorig weekend.

  Lommel United voelt zich na de nederlaag tegen Cercle Brugge (0-1) bestolen door enkele twijfelachtige scheidsrechterlijke beslissingen.

  Lommel slikte vorige speeldag in de extra tijd een late tegengoal van Mboyo, die scoorde vanuit buitenspel. Eerder in de wedstrijd zagen de Limburgers een doelpunt afgekeurd, hoewel de kopbal van Corstjens wel over de doellijn was gegaan.

  Lommel United voelde zich bekocht, zeker nadat spelers hadden verteld dat ze tijdens de partij uitgescholden zouden zijn door scheidsrechter Anthony Hambrouck. De ref zelf ontkent die aantijgingen.

  Na de partij braken supportersrellen uit en schreven de supportersverenigingen een open brief aan scheidsrechtersbaas Johan Verbist waarin ze gewag maakten van "ongeziene competitievervalsing".

  "Onze wedstrijd tegen Cercle Brugge kende ontegensprekelijk een onrechtvaardig wedstrijdeinde", beweert de rode lantaarn in 1B. "Het heeft onze strijdvaardigheid alleen maar vergroot. De steun van onze supporters, sponsors en medewerkers geeft ons de kracht om dit alles om te zetten in positieve energie."

  Eerste klacht na match tegen Tubeke

  Lommel United voelt zich de voorbije weken meermaals in de steek gelaten door de wedstrijdleiding. Tegen Union (0-0) zou een Lommels doelpunt onterecht afgekeurd zijn en tegen Tubeke (2-0) kreeg een Lommel-speler rood na het betere acteerwerk van Tubeke-speler Camargo.

  Na de match in Tubeke diende Lommel United al eens een klacht in bij het Bureau Arbitrage van de KBVB. Het bureau buigt zich morgen over de Lommelse eis op een replay. Wanneer het Bureau Arbitrage de tweede klacht behandelt, is nog niet beslist.