• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lierse-doelman Vanhamel: "Mijn broer is diehard Antwerp-fan"

  Vanhamel is een sterkhouder dit seizoen bij Lierse.

  Weinig plaatsen waar de topper tussen Antwerp en Lierse van dit weekend zo'n splijtzwam zal zijn als in de familie Vanhamel. Voor het tweede jaar op rij kan Lierse-doelman Mike Vanhamel zijn broer, een grote Antwerp-fan, een serieuze loer draaien in de strijd om de felbegeerde promotie.

  "Met tatoeages en alles erop en eraan"

  Het Bosuilstadion van Royal Antwerp FC is helemaal uitverkocht voor de topper van zaterdagavond in eerste klasse B. De kans dat Lierse-doelman Mike Vanhamel tijdens of na de match oogcontact zoekt met zijn broer in de tribunes is klein.

  "Deze week heb ik mijn broer nog niet gehoord. Dat is gebruikelijk. De week dat ik tegen Antwerp speel, worden er geen berichten gestuurd", vertelt Vanhamel aan Sporza.

  "Het laatste bericht van mijn broer heb ik zaterdag gekregen toen hij bij de wedstrijd van Antwerp tegen Union was. Nadien heb ik hem niet meer gehoord. Er heerst echt wel een spanning."

  "Tim is een diehard. Met tatoeages en alles erop en eraan. Het wordt dus sowieso een speciale match. Momenteel sta ik dit seizoen nog altijd voor (Lierse haalde 7 op 9 in de eerdere duels met Antwerp). Hopelijk wordt het nog beter."

  "Vorig seizoen ook niet gehoord"

  Antwerp van zijn kant moet vooral hopen dat de geschiedenis zich niet herhaalt. Vorig jaar werd White Star Brussels onverwacht kampioen in tweede klasse. Onder de lat bij de Brusselaars toen... Mike Vanhamel.

  "Toen heb ik mijn broer ook niet gehoord", weet de doelman nog. "Hij ging liever treuren met de Antwerp-fans dan vieren met de weinige White Star-supporters. Maar deze match is niet alleen belangrijk omdat het tegen Antwerp is. Elk punt is nu belangrijk."

  "Als wij winnen, is er voor Antwerp nog niet veel gebeurd. Als zij winnen, krijgt Lierse het wel moeilijk." 

  "Of ik angst heb voor de sfeer op de Bosuil? Nee, voor dit soort wedstrijden word je profvoetballer. Ik kan me niet inbeelden dat je als speler ongezonde stress hebt voor dit soort matchen. Het is leuk dat ook het uitvak uitverkocht is. De steun van onze fans zal er zeker zijn."

  🎬 Lierse-doelman Vanhamel: "Een familiale aangelegenheid"

  Video player inladen ...

  Volle Bosuil

  De topper in eerste klasse B staat zaterdag om 20.30u op het programma. De Bosuil zal bomvol zitten. Antwerp staat op kop in de tweede periode, eerste achtervolger Lierse volgt op 1 punt.