• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hugo Broos (64): "Ik zie mezelf geen 2 of 3 jaar meer coachen"

  Hugo Broos heeft Kameroen tot kampioen van Afrika gekroond.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Hugo Broos vindt het stilaan tijd voor zijn pensioen. "De Afrika Cup is alvast een mooi einde", legt de 64-jarige coach uit aan Sporza. "Mijn carrière is bijna afgelopen. Dat staat vast."

  "Carrière loopt ten einde"

  Met winst in de Afrika Cup heeft Hugo Broos vorige zondag een nieuw hoogtepunt bereikt in zijn carrière. "Ik lig nog een jaar onder contract in Kameroen", vertelt de Belgische bondscoach.

  "Ik probeer om dat uit te doen, want het kan snel veranderen. Daarna zien we wel. Mijn carrière loopt ten einde. Voor mezelf staat dat vast. Ik werk geen 2 of 3 jaar meer."

  "Afrika Cup is mooi einde"

  In ons heeft Hugo Broos (64) prijzen gewonnen met Club Brugge en Anderlecht. Voor de Afrika Cup was het even stil rond de coach. Heeft hij plannen om opnieuw aan de slag te gaan in België?

  "Er zal belangstelling zijn, dat weet ik", antwoordt Broos. "We zullen zien wat de toekomst brengt. De Afrika Cup is alvast een mooi einde."

  Confederatiebeker en WK-kwalificatie

  Hugo Broos ligt nog een jaar onder contract in Kameroen. Zijn volgende opdracht wordt de Confederatiebeker in juni.

  "We gaan die niet winnen", weet Broos ook. "Het wordt wel een goede test. Met een match tegen Duitsland en Chili bijvoorbeeld zullen we weten waar we op wereldvlak staan."

  "Belangrijker worden de WK-kwalificatiewedstrijden in september tegen Nigeria. In die dubbele confrontatie moeten we absoluut 4 op 6 halen om ons alsnog te plaatsen voor de eindronde."