• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dortmund krijgt boete van 100.000 euro voor wangedrag van "Die Gelbe Wand"

  De supporters van Dortmund gingen over de schreef.

  De fans van Borussia Dortmund lieten zich vorig weekend van hun slechte kant zien tijdens en na de competitiematch tegen Leipzig. Ze pakten uit met haattifo's en extreem geweld tegen de Leipzig-fans. De club krijgt nu een strenge straf.

  Leipzig werd niet meteen vriendelijk verwelkomd in Dortmund. De haattifo's van enkele thuissupporters lieten weinig aan de verbeelding over. "Hang jezelf op", stond er bijvoorbeeld op een spandoek gericht aan de manager van Leipzig.

  Na de match, die Dortmund met 1-0 won, werd er met stenen en flessen gegooid. De club liet al weten het gedrag van zijn fans af te keuren, maar het incident krijgt nog een staartje.

  "Dit is onaanvaardbaar en moet bestraft worden", liet de Duitse Voetbalbond weten. Die legde de club een boete van 100.000 euro op en de tribune waar de fanatiekste fans zitten, Die Gelbe Wand, moet een competitiematch dicht blijven.

  Borussia Dortmund heeft nog tot maandag de tijd om de straf te aanvaarden of in beroep te gaan.