• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wullaert: "Ik ben heel blij dat ik de eerste ben, maar alle meisjes hadden hem verdiend"

  "De eerste bouwstenen zijn gelegd."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  "De eerste bouwstenen zijn gelegd."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Tessa Wullaert is de eerste vrouwelijke Gouden Schoen. Daarmee schrijft de aanvalster van de Red Flames en Wolfsburg voetbalgeschiedenis. "We zullen er een leuk feestje van maken."

  Voor de eerste keer in de historie van het Belgische voetbal is niet alleen een man in de bloemetjes gezet als Gouden Schoen, maar mocht ook een vrouw het felbegeerde kleinood in ontvangst nemen.

  "De eerste bouwstenen voor het vrouwenvoetbal zijn gelegd. Deze Gouden Schoen is een logisch gevolg na onze goeie prestaties van 2016 en ons ticket voor het EK van dit jaar in Nederland", zegt Wullaert.

  "Andere meisjes van de nationale ploeg hadden deze trofee ook verdiend, maar ik ben natuurlijk heel blij dat ik de eerste ben. Mijn collega's zijn me meteen komen feliciteren. Het is leuk dat we hier allemaal samen zijn, we zullen er nog een leuk feestje van maken."

  "Voor het Belgische vrouwenvoetbal is deze verkiezing een goeie stap vooruit. Het is mooi dat we nu veel aandacht krijgen, maar het is aan ons om te blijven presteren en te tonen dat we goed kunnen voetballen."

  "Als we top zijn, overleven we de groepsfase op het EK"

  Komende zomer speelt Wullaert met de Red Flames het EK in Nederland. "Ik hoop eerst en vooral dat iedereen fit is. Als we voltallig zijn, kunnen we het de betere ploegen knap lastig maken. Als we top zijn, kunnen we de groepsfase overleven. Ze zijn daar nog niet klaar met ons."

  Tessa Wullaert op het Gala van de Gouden Schoen (ruwe beelden):

  Video player inladen ...

  Onze man op het Gala nog even bij Tessa Wullaert:

  Video player inladen ...