• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wellicht geen EK indoor voor meerkamper Van der Plaetsen

  Volgende week hakt Thomas Van der Plaetsen de knoop door.

  De kans is groot dat Thomas Van der Plaetsen volgende maand niet afzakt naar het EK indoor in Belgrado. "Hij heeft een wonde opgelopen bij een ongeluk en het herstel is trager verlopen", zegt zijn zus en manager Helena.

  Thomas Van der Plaetsen zou na zijn Europese titel in Amsterdam als een van de favorieten naar het EK indoor in Belgrado (Ser) kunnen gaan. Maar mogelijk gaat hij niet eens.

  "In november heeft Thomas een snee net boven zijn knie opgelopen bij een ongeluk", zegt zijn manager en zus Helena Van der Plaetsen. "Een open wonde die genaaid moest worden, waarna er wat littekenweefsel is ontstaan."

  "Het herstel is iets trager verlopen dan verwacht. Thomas is nooit moeten stoppen met trainen, maar de volledige functionaliteit en mobiliteit is nog niet helemaal terug. Wellicht is het allemaal niet voldoende om het EK te halen."

  Brons op het WK indoor in 2014

  Volgende week hakt Van der Plaetsen de knoop door. "Maar het staat vast dat we met het oog op het outdoorseizoen geen risico nemen." In 2014 won Van der Plaetsen brons op het WK indoor, op de zevenkamp.