• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tom Soetaers neemt de sportieve touwtjes in handen bij KVK Tienen

  Soetaers: "Ik kan me helemaal vinden in dit positieve project."

  Tom Soetaers moet amateurclub KVK Tienen weer uit het moeras trekken. Soetaers wordt vanaf 1 juli coach én technisch directeur bij de staartclub uit 2e Amateur B. "Ik vind dit een mooie uitdaging", zegt Soetaers.

  Voorzitter: "We praten al een paar jaar met elkaar"

  Tom Soetaers werd geboren in Tienen, maar hij kwam zelf nooit voor de club uit. Soetaers debuteerde als speler voor Anderlecht, maar is vooral bekend van zijn passages bij Roda, Ajax en Genk.

  Na zijn actieve carrière werd hij tv-analist. De gesprekken met KVK Tienen waren al een tijdje aan de gang, maar pas vanaf volgend seizoen stappen beide partijen in het huwelijksbootje.

  "Het is geen geheim dat we al een paar jaar met elkaar praten, maar voor alles is een juist moment en dat is nu", zegt voorzitter Schepers. "Met Tom halen we een jongen uit de streek, met heel wat voetbalervaring en een positieve spirit."

  Soetaers: "Goesting om eraan te beginnen"

  Hoewel hem geen gemakkelijke job te wachten staat - Tienen dreigt dit seizoen te zakken naar de 3e Amateurklasse - ziet Tom Soetaers het helemaal zitten.

  "Het is een mooie uitdaging op nationaal niveau voor mij", zegt Soetaers. "KVK Tienen is een positief project waar ik me helemaal in kan vinden."

  "De gesprekken met de mensen geven goesting om er aan te beginnen. Iedereen wil vooruit. In de club hangt een positieve en verstandige sportieve ambitie."