• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ex-Knicks-vedette Charles Oakley geeft tijdens match kritiek op eigenaar: afgevoerd en opgepakt

  Charles Oakley (53) speelde van 1988 tot 1998 voor de Knicks.

  De New York Knicks lijken weer de play-offs te missen in de NBA. Charles Oakley, een topper bij het team in de jaren 90, kon het niet meer aanzien tegen de Clippers. Hij spuide kritiek aan het adres van teameigenaar James Dolan die vlak voor hem zat en ging in de clinch met de toegesnelde security. Uiteindelijk pakte de politie hem op.

  Pakt security aan

  De Knicks verloren tegen de LA Clippers voor een derde keer op een rij in de eigen Madison Square Garden: 115-119. Als twaalfde in de Eastern Conference lijken de play-offs voor het vierde jaar op een rij niet haalbaar.

  Oakley nam Dolan al in het eerste kwart onder vuur. Volgens een woordvoerder van de club gedroeg Oakley zich "ongepast en erg beledigend". Toegesnelde securityleden vroegen hem de zaal te verlaten. Oakley verloor zijn kalmte en duwde enkele van hen weg. De 2,03m grote power forward liet zich uiteindelijk toch naar de uitgang begeleiden, waar de politie hem gehandboeid meenam.

  "Nog nooit gezien in NBA"

  Ondertussen steunden de fans hun populaire ex-speler: "Oakley! Oakley!" galmde door de zaal. De club kon er niet mee lachen: "Charles Oakley was een grote Knick en we hopen dat hij snel hulp krijgt."
  Clippers-coach Doc Rivers speelde nog samen met Oakley bij New York: "Het was een trieste scène. Al is hij de beste teamgenoot ter wereld. Ik draai al lang mee, maar dit heb ik nog nooit gezien."

  Er zijn nog wel meer spanningen bij New York. Zo zit er een stevige ruis op de relatie tussen voorzitter Phil Jackson en sterspeler Carmelo Anthony, tegen de Clippers goed voor 28 punten. Jackson maakt er geen geheim van dat hij Anthony liever kwijt dan rijk is.

  Tweet over incident:

  Fraaiere acties van woensdagavond: