• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Emoties laaien hoog op in Alles voor de koers: "Godverdomme, Tom!"

  Steels en Peeters: 2 dikke vrienden, maar soms botst het ook eens.

  "Alles voor de koers" zat vorig jaar een jaar lang in het spoor van Etixx-Quick Step. Dat leverde unieke beelden achter de schermen op. In de eerste aflevering staat "The legend" Tom Boonen centraal en wordt toegeleefd naar Parijs-Roubaix. Bekijk de fragmenten.

  "Soms heb je geen plan nodig, enkel grote ballen"

  In de auto op weg naar de persconferentie voor Parijs-Roubaix denkt Tom Boonen al aan wat hij zal antwoorden op bepaalde vragen. En dat antwoord komt zowaar van pas. "Soms heb je geen plan nodig, enkel grote ballen."

  Video player inladen ...

  Papa's in de koers: facetimen in de ploegbus

  Video player inladen ...

  Rolverdeling tussen kopman en knecht: Keisse cijfert zich weg

  Ook tijdens de verkenning in de auto cijfert de knecht zich weg voor de kopman. Iljo Keisse staat zijn plaats voorin de auto af aan Boonen. "Hij rijdt anders toch ook voor mij?"

  Video player inladen ...

  Peeters pissig op Steels: "Godverdomme, Tom"

  Aanvankelijk loopt het niet van een leien dakje voor Etixx-Quick Step in Parijs-Roubaix. De renners van de ploeg hebben de slag gemist en dat zint Wilfried Peeters niet. Een stoïcijnse Tom Steels moet het ontgelden. "Je moet soms eens iets harders kunnen zeggen", relativeert Steels.

  Video player inladen ...

  "Het is naar de kl****"

  De finale van Parijs-Roubaix vorig jaar was een rollercoaster aan emoties. Vooral in de auto wordt intens meegeleefd en dat levert fantastische beelden op. "Het is naar de kl****."

  Video player inladen ...

  "Je leert niet winnen, je leert verliezen"

  Na de tweede plaats in Parijs-Roubaix is de verslagenheid groot in het kamp van Etixx-Quick Step. Tom Boonen is nog de kalmste van allemaal. "Je leert niet winnen, je leert verliezen."

  Video player inladen ...

  Keisse: "Als ik Roubaix terugkeek, zat ik in de zetel te wenen"

  Dat Boonen emoties losweekt, was duidelijk. "Er kwamen mensen een week nadien op me af en die begonnen gewoon te wenen." Ook Iljo Keisse hield het niet droog. "Een dag nadien zat ik in de zetel te wenen."

  Video player inladen ...

  "Alles voor de Koers" is een vijfdelige docureeks op Eén. Je kunt de volledige afleveringen elke week bekijken op VRT NU, het nieuwe videoplatform van de VRT. Bekijk het hier.