• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Thiam wint haar eerste indoorwedstrijd en klopt daarbij drie mannen

  Nafi Thiam (archief) maakte een goeie indruk in Parijs.

  Olympisch kampioene Nafi Thiam heeft op een indoormeeting in Parijs de driekamp (verspringen, kogelstoten, 60 meter horden) gewonnen. Ze verbeterde bovendien haar persoonlijk record in het kogelstoten.

  Nafi Thiam heeft haar start niet gemist in 2017. Ze nam in Parijs deel aan de gemengde triathlon. Ze nam het daarin niet alleen op tegen twee vrouwen, maar ook tegen drie mannelijke atleten (meerkampers Kevin Mayer, Gaël Querin en Bastien Auzeil).

  In het verspringen bleef ze 19 centimeter onder haar persoonlijk record, maar in het kogelstoten verpulverde ze bij haar derde worp wel haar eigen record. Ze stootte 15,35 meter ver, 55 centimeter verder dan bij haar vorige beste prestatie indoor. Bovendien doet ze met die worp ook beter dan haar persoonlijk outdoorrecord (15,24m).

  Ook de 60m horden etaleerde onze landgenote haar uitstekende vorm. Ze werd derde in 8"45"', haar record is 8"42"'. Met een totaal van 2.861 punten mocht ze op het hoogste schavotje plaatsnemen.

  Uitslag van Thiam

  • Verspringen: 6,32m
  • Kogelstoten: 15,35m
  • 60m horden: 8"45"'

  Totaal: 2.861 punten