Ga naar de inhoud

meest recent

Olympisch kampioene geschorst wegens "medicatie voor bloeddruk"

 wo 8 februari 2017 10:58
Zo vierde Harper Nelson twee jaar geleden haar overwinning op de Memorial.
Dawn Harper-Nelson (32) moet drie maanden op de strafbank zitten na een positieve dopingcontrole. In 2008 liep de Amerikaanse naar olympisch goud op de 100 meter horden. Vier jaar later was ze in Londen goed voor zilver.

Tegen hoge bloeddruk

Dawn Harper-Nelson testte op 1 december 2016 positief op een vochtafdrijvend middel. Ze wijt haar positieve controle aan het gebruik van medicatie tegen hoge bloeddruk, voorgeschreven door haar dokter.

Toch beseft de Amerikaanse dat ze in de fout gegaan is. Ze aanvaardt haar schorsing van 3 maanden. Die is ingegaan op 1 december.

"Goede les geleerd"

"Ik neem de volle verantwoordelijkheid voor mijn fout en heb een goede les geleerd", reageert Dawn Harper-Nelson. "Ik hoop dat mijn fout als een herinnering voor alle atleten dient. Alle voorgeschreven medicatie moet grondig gecontroleerd worden."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

🎬 Radslag op de Memorial

Dawn Harper-Nelson is een hordeloopster. Op de Spelen van 2008 in Peking sprintte ze naar goud. In 2012 werd de Amerikaanse tweede.

Harper-Nelson schitterde ook al in het Koning Boudewijnstadion. Twee jaar geleden vierde ze haar zege op de Memorial met een radslag.