• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ceulemans: "Izquierdo heeft Club Brugge kampioen gemaakt"

  In de jaren 80 won Jan Ceulemans drie keer de Gouden Schoen.

  Ook volgens Jan Ceulemans gaat het tussen José Izquierdo (Club Brugge), Ruud Vormer (Club Brugge) en Lukasz Teodorczyk (Anderlecht) voor de Gouden Schoen. "Er zijn weinig spelers die nog een heel jaar op niveau spelen", merkt de drievoudige winnaar op. "Izquierdo flitste wel op het juiste moment."

  Wie was het voorbije jaar de beste speler op de Belgische voetbalvelden? Drievoudige Gouden Schoen Jan Ceulemans (1980, 1985 en 1986) schat de kansen van de drie favorieten in:

  "Izquierdo flitste op juiste moment"

  Jan Ceulemans over José Izquierdo (Club Brugge): "Hij heeft Club Brugge mee kampioen gemaakt. De Colombiaan heeft niet het hele jaar zijn topniveau gehaald, maar hij flitste wel op het juiste moment. In de play-offs vond ik hem ongelooflijk sterk spelen. Daar heeft hij het verschil gemaakt."

  Video player inladen ...

  "Vormer is de regelmaat zelve"

  Jan Ceulemans over Ruud Vormer (Club Brugge): "Hij speelt minder spectaculair dan Izquierdo. De Nederlander is wel de regelmaat zelve."

  Video player inladen ...

  "Dankzij Teodorczyk doet Anderlecht weer mee voor de titel"

  Jan Ceulemans over Lukasz Teodorczyk (Anderlecht): "Een pure doelpuntenmaker. De Pool heeft Anderlecht weer op de kaart gezet. Dankzij Teodorczyk doet Anderlecht weer mee voor de titel."

  "Hij zal veel punten sprokkelen in de tweede stemronde, maar het zullen er waarschijnlijk te weinig zijn voor de Gouden Schoen. Toen ik trainer was van Eendracht Aalst heeft Gilles De Bilde de Gouden Schoen gewonnen met een enkele stemronde, maar dat was een hele andere voetballer."

  Video player inladen ...

  "Moeilijker dan vorig jaar"

  Eén uitgesproken favoriet is er dit jaar niet. "Er zijn weinig spelers die nog een heel jaar op niveau spelen", merkt Jan Ceulemans nog op. "Met Sven Kums hadden we er nog eens een. Dit jaar is het weer moeilijker."