• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Gerlo over Mister Daviscup Darcis: "Hij zingt voor de fans"

  Steve Darcis ging uit de bol na zijn beslissende zege.

  Steve Darcis dirigeerde België vorig weekend naar een stuntzege in en tegen Duitsland in de eerste ronde van de Daviscup. "Darcis houdt van ploegsport", zegt tenniskenner Dirk Gerlo. "Hij speelde ooit nog voetbal bij Standard."

  "Darcis neemt de hele bende op de sleeptouw"

  Het hele Belgische Daviscup-team sprong zondag op Darcis, nadat hij zijn vierde matchpunt tegen Alexander Zverev verzilverd had. België had Duitsland op de knieën gekregen.

  "Voor Darcis is de Daviscup altijd een van de hoogtepunten van het seizoen", zegt Dirk Gerlo. "Hij is een echte teamspeler en dat was hij al van jongs af aan. Als kleine jongen voetbalde hij bij Standard. Maar op een bepaald moment moest hij kiezen tussen voetbal en tennis."

  "In de Daviscup vervult Darcis binnen het Belgische team ook een voortrekkersrol. Tegen Duitsland waren er 100 à 120 Belgische fans aanwezig. En wie begon er te zingen voor die bende? Wie nam die bende op sleeptouw? Jawel, Steve Darcis."

  "De familie Darcis is ook een echte Daviscup-familie. Mama Darcis organiseert de uitstapjes van "Les Davisettes", een van de twee fanclubs van de Belgische Daviscup-ploeg."

  VIDEO: Darcis zingt

  "Voor het eerst een zorgeloze winter"

  Maar hoe komt het dat Darcis telkens in de Daviscup hoge ogen gooit? En op de grandslamtoernooien nooit echt kon doorbreken?

  "Darcis is een speler die zich optrekt aan zijn omgeving en boven zichzelf kan uitstijgen. Zoals dat bijna telkens gebeurt in de Daviscup. Daarom klikt het zo goed met Daviscup-coach Johan Van Herck, die net als Darcis kwam bovendrijven in de Daviscup."

  "In zijn persoonlijke carrière heeft Darcis al heel veel blessureleed achter de rug. Maar nu heeft hij voor het eerst een zorgeloze winter gehad. Daarom loopt het zo goed."

  "Een bescheiden persoon met passie voor de sport"

  In België staat Darcis in de schaduw van David Goffin. "Maar hij heeft zeker geen afgunst voor Goffin. Darcis heeft een enorme "gentillesse" en bescheidenheid."

  "Darcis is een beminnelijke persoonlijkheid. Iemand die niet naast zijn schoenen loopt. En tegelijkertijd is hij de absolute verpersoonlijking van passie voor de sport."