• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sven Kums: "Ik zou voor José Izquierdo kiezen"

  Wij spraken met Sven Kums in het stadion van Udinese.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Wij spraken met Sven Kums in het stadion van Udinese.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Wie volgt Sven Kums woensdagavond op als Gouden Schoen? Kums zelf tipt op Club Brugge-speler José Izquierdo. "Hij was de meest beslissende speler in België", vertelt hij in een gesprek met Sporza. Kums volgt Gent nog. "Al bij al doen ze het toch goed", vindt hij.

  "Gouden Schoen heeft geholpen"

  Sven Kums voetbalt tegenwoordig in Italië. Wij zochten de 28-jarige middenvelder op bij zijn club Udinese. Precies een jaar geleden kreeg Kums de Gouden Schoen. "Een drukke, maar mooie periode", blikt hij terug.

  "Thorgan Hazard had me gewaarschuwd voor de aandacht. Hij heeft gelijk gekregen. Ik word meer herkend en ben ik in een uitstalraam gezet."

  De Gouden Schoen heeft een rol gespeeld in Kums' carrière. "Zonder zou ik waarschijnlijk ook een nieuwe stap gezet hebben, maar de trofee heeft me zeker geholpen bij mijn transfer."

  "Izquierdo, Vormer of Teodorczyk"

  Volgens Sven Kums gaat de Gouden Schoen nu naar Club Brugge. "Het zal tussen Izquierdo, Vormer en Teodorczyk gaan", denkt hij.

  "Ik zou voor Izquierdo kiezen. Hij was het voorbije voetbaljaar de meest beslissende speler in België. Hij had een belangrijk aandeel in de Brugse titel."

  Izquierdo en Vormer voetballen voor Club Brugge, Teodorczyk vertegenwoordigt Anderlecht. "In de eerste ronde kan de concurrentie tussen de Club-spelers punten kosten", vermoedt Kums. "In de tweede ronde zal Teodorczyk veel punten sprokkelen. Ik betwijfel of dat volstaat voor hem."

  "Gent kan meedoen voor titel"

  Sven Kums onderhoudt het contact met AA Gent. "Met sommige spelers en leden van de technische staf stuur ik berichten. Ik probeer hier zo veel mogelijk wedstrijden van Gent te volgen", vertelt Kums.

  "Al bij al doen ze het toch goed, vind ik. Het is erg close om in de top 6 te geraken. Je hebt dit jaar veel punten nodig. Als Gent Play-off I haalt, is veel mogelijk. Dan kunnen ze ook meedoen voor de titel."

  Een half jaar na het vertrek van Kums zoeken ze in Gent nog naar een nieuwe strateeg op het middenveld. "Het is niet evident om spelers te vervangen. Ze hebben nu andere types gevonden. Ze hebben allemaal een ander profiel. Iedereen heeft zijn kwaliteiten en zijn gebreken."

  Video player inladen ...

  Volgend jaar Watford?

  Sven Kums speelt voor Udinese, maar de 28-jarige middenvelder staat op de loonlijst van Watford. Volgend jaar verhuist hij naar de Engelse club.

  "In voetbal weet je nooit", antwoordt Kums. "Maar ik lig wel bij Watford onder contract. Ik wist op voorhand dat ik het eerste jaar voor Udinese zou voetballen."

   

  Video player inladen ...