• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Stoelscheidsrechter over bal in gezicht: "Voelde dat er iets zou gebeuren"

  Slachtoffer Arnaud Gabas.

  Het Daviscup-duel tussen Canada en Groot-Brittannië kwam afgelopen weekend abrupt tot een einde. Denis Shapovalov kon zijn frustraties niet meer onder controle houden en sloeg een bal na een verloren punt keihard in het gezicht van de umpire. "Toen ik van het terrein stapte, leek het wel alsof ik het hoofd van Rocky Balboa had", reageerde stoelscheidsrechter Arnaud Gabas.

  Arnaud Gabas sloot "dader" Denis Shapovalov uit, waarna Canada de ontmoeting voor eigen volk met 2-3 verloor. "De beelden zijn vrij schokkend. Soms moet je tijdens het seizoen wel een keer wegduiken voor een bal, maar in dit geval had ik geen enkele kans", legt de umpire uit.

  "Toen ik van het terrein stapte, leek het wel alsof ik het hoofd van Rocky Balboa had. Ik heb wel het geluk dat het niet erger is. Spelers kunnen vandaag een beetje gek zijn."

  "Ik had wel opgemerkt dat Shapovalov wat nerveus acteerde op de baan en dat er iets zou gebeuren, maar ik had nooit kunnen voorspellen dat hij een bal op mij zou slaan."

  Shapovalov kreeg uiteindelijk een boete van 6.250 euro van de Internationale Tennisfederatie.