• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Qatar spendeert wekelijks 468 miljoen euro aan uitbouw WK-infrastructuur

  Qatar zal de komende jaren nog veel geld in onder meer de WK-stadions pompen.

  Qatar trekt alle (financiële) registers open voor het WK voetbal van 2022. De Qatarese minister van Financiën gaf vandaag tijdens een rondleiding enkele details vrij over het financiële plaatje: wekelijks wordt 468 miljoen euro uitgegeven, het totale budget bedraagt 187 miljard euro.

  De Qatarese minister van Financiën gaf mee dat het bedrag - 468 miljoen euro - nog wekelijks tot en met 2021 uitgegeven zal worden. Een jaar later moet Qatar de voetbalnaties kunnen ontvangen.

  "90 procent van de contracten ligt vast. Dan gaat het niet alleen over de stadions, maar ook over de snelwegen, spoorwegen, havens en luchthavens", zei de minister.

  "Het ziet er ook naar uit dat we alle werkzaamheden tijdig zullen kunnen afronden. We willen een scenario vermijden waarbij we nog de laatste hand leggen aan enkele details terwijl onze "gasten" al aangekomen zijn."

  Op de vraag of het WK in Qatar het duurste voetbaltoernooi in de geschiedenis zal worden, gaf minister Ali Shareef Al-Emadi een duidelijk antwoord.

  "We spenderen 187 miljard euro aan alle onderdelen. Als we enkel naar de stadions kijken, dan wordt dit niet het duurste WK."

  Een stand van zaken vanuit Qatar