• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Meeusen na contractverlenging ploegmaat: "Ik zoek nog een stoel in de klas"

  Zit Meeusen bij Telenet-Fidea op een dwaalspoor?

  De Nederlander Corné van Kessel rijdt tot eind 2019 bij de Telenet Fidea Lions, de stal van Sven Nys. Verloren zoon Tom Meeusen reageerde op Twitter, nadat dat nieuws bekend gemaakt was.

  Veel plezier heeft Tom Meeusen nog niet beleefd deze winter. Na een slecht seizoensbegin groeide hij richting het WK naar zijn topvorm toe. Maar zowel in Bieles als in Hoogstraten zondag deed materiaalpech hem de das om.

  "In het begin was ik nog kopman van de ploeg", zei een wat verbitterde Meeusen twee weken geleden voor het WK veldrijden.

  "Maar toen hebben de mensen van de ploeg ervoor gekozen om andere renners naar voren te schuiven. Ikzelf ben niet 1, maar 2, 3, 4 of 5 banken naar achteren geschoven."

  Toen Telenet-Fidea vandaag de contractverlenging van de Nederlander Corné van Kessel bekendmaakte, greep Meeusen terug naar de schoolmetafoor.

  "2 weken geleden sprak ik nog over banken, nu moet ik nog zoeken voor ne stoel in de klas 😁", tweette Meeusen, van wie de toekomst in het veldrijden nog onzeker is.

  Nys: "Corné is een erg aangename renner"

  Sven Nys is blij dat Van Kessel langer aan boord blijft bij Telenet-Fidea. "Corné heeft de afgelopen winter heel constante prestaties geleverd", zegt de teammanager.

  "Maar daarnaast is Corné ook een erg aangename renner om mee te werken. Hij staat altijd klaar voor het team en geeft zich elke training en elke wedstrijd voor de volle 100%. Het is fijn om samen te werken met Corné."