• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ex-speler Anderlecht Tioté kiest voor Chinese tweede klasse

  Kent u Cheick Tioté nog?

  Cheick Tioté is de volgende speler die zijn carrière verderzet in China. Hij tekende een contract bij tweedeklasser Beijing Enterprises FC. In een ver verleden speelde de Ivoriaan voor Anderlecht, maar daar brak hij niet door.

  Tioté was het seizoen begonnen bij Newcastle in de Engelse tweede klasse. Daar was hij zes seizoenen lang een sterkhouder op het middenveld, maar dit seizoen speelde hij slechts 15 minuten.

  Tioté begon zijn Europese carrière bij Anderlecht. Hij speelde er tussen 2005 en 2008, maar kreeg er weinig kansen. Paars-wit leende hem in het seizoen 2007-2008 uit aan Roda JC. Daar kon hij Twente overtuigenen. In Oost-Nederland brak Tioté wel door en kwam hij op deradar van Newcastle.