• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bondscoach: "Hazard doet me aan Messi denken"

  Eden Hazard (l) en bondscoach Roberto Martinez (r)

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Ook Roberto Martinez heeft genoten van de wereldgoal van Eden Hazard. In het Engelse voetbalprogramma "Goals on Sunday" vergeleek de bondscoach hem zelfs met ene Lionel Messi. Ook Adnan Januzaj kwam aan bod in het interview.

  "Sensationele balbehandeling"

  Roberto Martinez was zondag te gast bij Sky Sports. De bondscoach stak de loftrompet over Eden Hazard. De Rode Duivel maakte zaterdag een heerlijk doelpunt voor Chelsea.

  "De manier waarop hij versnelt, tot stilstand komt en weer vertrekt. Het doet me erg aan Lionel Messi denken", zei Martinez. "Zijn balbehandeling is sensationeel. Hij is meester over de situatie en de verdedigers."

  "Vorig jaar makkelijker af te stoppen"

  Eden Hazard is dit seizoen weer de oude. "Het systeem dat Chelsea nu speelt, heeft hem energie gegeven", legde Roberto Martinez uit. "Bij de nationale ploeg spelen we op dezelfde manier."

  Vorig seizoen was Martinez nog coach van Everton. "Je wist dat hij op de linkerflank zou aanvallen. 1 tegen 1 was hij toen makkelijker af te stoppen. Nu is het veel moeilijker om Eden aan banden te leggen."

  🎬 Het werelddoelpunt van Eden Hazard

  Eden Hazard baande zich vorig weekend een weg door de verdediging van Arsenal. Niemand kon de dribbelkont van Chelsea afstoppen. Hazard bekroonde zijn heerlijke slalom met een doelpunt. Chelsea won met 3-1.

  bron video: Play Sports

  "Stellen hoop op Januzaj"

  Roberto Martinez zwaaide op de Engelse televisie niet alleen met lof voor Eden Hazard. Ook Adnan Januzaj kan op de bondscoach rekenen. Maakt de speler van Sunderland volgende maand zijn rentree bij de Rode Duivels?

  "We zoeken nog een linkspoot voor onze rechterkant", zei Martinez. "Zijn natuurtalent springt meteen in het oog. Er bestaan heel weinig linksvoetige creatieve voetballers als hij."

  "Nu hij drie of vier volledige wedstrijden heeft gespeeld, zie je dat hij een ongelofelijke impact begint te hebben. Hij is een speler van wie je weet dat er iets gaat gebeuren als hij aan de bal komt."

  "We stellen veel hoop op hem. Met de manier waarop hij speelt, kan hij een heel belangrijke speler worden voor ons."

  Maart: Griekenland en Rusland

  Op 25 maart spelen de Rode Duivels in de WK-voorronde tegen Griekenland. Drie dagen later staat een oefenmatch in Rusland op het programma. Met Adnan Januzaj? Zijn laatste speelminuten bij de nationale ploeg dateren van eind 2014.