• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bayern-aanvoerder Lahm (33) houdt het na dit seizoen voor bekeken

  Lahm is aan z'n laatste maanden als profvoetballer bezig.

  "Nog enkele maanden, maar meer niet." Dat heeft Philipp Lahm na de bekerzege tegen Wolfsburg laten weten. Lahm speelde vanavond z'n 501e wedstrijd in het shirt van Bayern. Na dit seizoen zwaait de flankspeler af.

  Philipp Lahm werd vanavond in de bloemetjes gezet nadat hij zaterdag tegen Schalke 04 (1-1) z'n 500e wedstrijd in het truitje van Bayern München had gespeeld. Na de bekerzege tegen Wolfsburg vanavond kondigde Lahm niet geheel onverwacht nieuws aan.

  "Nog enkele maanden, maar meer niet", was de duidelijke boodschap van de rechtsachter, die sinds 2011 de aanvoerdersband van Bayern München draagt.

  Lahm won met z'n Duitse club 7 landstitels en 6 Duitse bekers. In 2013 mocht hij ook de Champions League aankruisen op z'n erelijst.

  Ook bij de Duitse nationale ploeg was Lahm succesvol. Hij won met Duitsland in 2014 het WK in Brazilië. Nadien kondigde hij z'n afscheid van het interlandvoetbal aan.

  Volgens de Duitse media zou Lahm overigens helemaal afscheid nemen van Bayern. De verdediger ging niet in op het aanbod om sportief directeur te worden bij de Duitse Rekordmeister.

  De prijzenkast van Philipp Lahm