• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Mertens scoorde in 8 matchen meer dan alle spelers in eerste klasse samen"

  Marc Degryse blaast de loftrompet voor Dries Mertens.

  In Extra Time werd de afgelopen voetbalweek opnieuw vakkundig gefileerd. Heeft u de aflevering gemist, dan serveren we u hier enkele opmerkelijke onderwerpen.

  "Hugo Broos zet zichzelf met Afrika Cup boven allergrootste Belgische trainers"

  Jan Mulder koos als moment van de week voor de winst van Kameroen op de Afrika Cup onder bondscoach Hugo Broos. "Hij is te vroeg afgeschreven. Ik gun hem dit zo. Hij heeft een unieke prestatie geleverd."

  "Hij zet zich hiermee boven de allergrootste Belgische trainers als Goethals, Thys, Preud’homme of Gerets. Ze vallen allemaal in het niets bij de prestatie van meneer Broos. Onthoud de naam."

  "Was zijn vertrek bij Zulte Waregem niet de eerste keer dat hij ontslagen werd?", vroeg Filip Joos zich af. "Ik herinner me dat zijn ontslag daar een enorme klap voor hem was. Dat hij zo lang niet was ontslagen zegt ook iets over je kwaliteiten. Wie Kameroen zag op het WK in Brazilië, dat was een zootje ongeregeld. Dat hij ze op een lijn heeft gekregen, wil toch iets zeggen."

  Video player inladen ...

  "Mertens scoorde in 8 matchen meer dan de hele Belgische competitie"

  Marc Degryse had afgelopen weekend het meeste genoten van de doelpunten van Dries Mertens. "Mertens heeft nu in 8 matchen 13 doelpunten gemaakt."

  "Dit weekend werden in België ook 8 matchen gespeeld. Door 16 ploegen van 11 spelers, plus vervangers. Dat zijn zo’n 200 spelers die probeerden een goal te maken. Er zijn er 12 gevallen, waarvan 2 owngoals. 10 goals dus eigenlijk. Mertens heeft dus drie goals meer gescoord dan de 200 spelers die wij zagen spelen."

  Video player inladen ...

  De keek op de week van Filip Joos

  Video player inladen ...

  Stanciu? Dat komt niet meer goed

  Lokeren en Anderlecht raakten niet verder dan een troosteloos 0-0-gelijkspel afgelopen speeldag. "Lokeren kan je weinig verwijten", vond Filip Joos. "Maar wat Anderlecht liet zien. Vooral bij voorzetten was het erg. Met Stanciu komt het niet meer goed. Er is iets dat groter is dan hij."

  "En hij heeft ook niet de persoonlijkheid. Als hij wordt gewisseld zou je bijna hopen dat hij tegen een flesje trapt. Maar dat doet hij niet. Hij drinkt en is blij dat hij op de bank mag gaan zitten. Hij raakt echt geen knikker."

  Video player inladen ...

  "Vind Dutoit een kamikaze-doelman"

  Geert De Vlieger was het niet eens met Marc Degryse over de wedstrijd van Oostende-doelman Dutoit tegen KV Mechelen. "Hij is vooral technisch beperkt. En als je spreekt over een gebrek aan lengte, is hij een voorbeeld. Een aantal keer gaf hij ook een hoekschop weg, maar dat is als keeper het gevaar verleggen. Hij kon die ballen gewoon pakken. In de beker speelde hij een fantastische tegen Genk, maar ik vind het te veel kamikaze."

  Video player inladen ...

  Joos: "Dortmund is het grote geld volgens de regels, Leipzig is dat niet"

  Voor en na de wedstrijd tussen Borussia Dortmund en RB Leipzig waren erg beledigende spandoeken te zien van de thuisploeg en werden de bezoekende fans aangevallen. De Dortmund-fans hekelen het "grote geld" Reb Bull in Leipzig pompt.

  "Staat Dortmund dan niet zelf voor het grote geld?", vraagt Jan Mulder zich af. "Zij vinden dat zij het grote geld zijn omdat ze een stadion hebben van 80.000 zitjes en een fanshop die groter is dan de VRT", reageert Joos. "Zij beweren dat ze het grote geld zijn volgens de regels en Red Bull is dat volgens hen niet."

  "Wat ze doen is zeker schandalig, maar je kan je wel de vraag stellen of ze over de grond van de zaak geen gelijk hebben. Zit de volkssport voetbal in Duitsland niet eerlijker in elkaar?"

  Video player inladen ...