• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lotto-Soudal verkent nu al 3 klassiekers: "Ideaal om te experimenteren"

  Vijf Lotto-renners reden dit weekend in de Vlaamse Ardennen.

  De eerste voorbereidingskoersen zijn nog maar net achter de rug, maar Lotto-Soudal zit met zijn gedachten al bij de Belgische klassiekers. Vijf renners verkenden afgelopen weekend het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne en de E3 Harelbeke.

  Tiesj Benoot, Frederik Frison, Moreno Hofland, Nikolas Maes en Jürgen Roelandts reden zaterdag 140 kilometer op het parcours van de Omloop, gisteren fietsten Benoot en co meer dan 200 kilometer op de wegen van Kuurne-Brussel-Kuurne en de E3 Harelbeke.

  Ploegleider Herman Frison: “Sommige jongens kennen de streek natuurlijk goed, maar anderen minder. En het is sowieso nuttig om de opeenvolging van hellingen en kasseistroken nog eens te zien, ook voor mezelf."

  "Het is tien maanden geleden dat we op deze wegen gekoerst hebben en je merkt tijdens zulke trainingen altijd dingen op die van belang kunnen zijn tijdens de koers."

  "We hebben gekozen voor dit weekend omdat het risico bestaat dat de weersomstandigheden enkele dagen voor de Omloop slecht zijn en je dan geen uitwijkmogelijkheden meer hebt."

  "Nu hebben we die verkenningen zonder enige stress kunnen doen en zijn we gespaard gebleven van veel regen. Zulke tochten zijn ook ideaal om te experimenteren met de breedte van de tubes en de bandenspanning.”

  Enkele foto's van het Lotto-tripje in de Vlaamse Ardennen