• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Laatste Ronde-fiets van Cancellara levert 16.000 euro op

  Cancellara werd vorig jaar tweede in de ronde na Sagan.

  De fiets waarmee Fabian Cancellara vorig jaar zijn laatste Ronde van Vlaanderen gereden heeft, is afgelopen weekend geveild voor meer dan 16.000 euro. De fiets was afgelopen zomer nog een prijs van een sms-actie van Sporza, maar kreeg dankzij de veiling een nieuwe eigenaar.

  Fabian Cancellara reed vorig jaar zijn laatste Ronde van Vlaanderen op een speciale fiets, waarbij onder meer zijn successen in de Ronde in het frame gegraveerd staan. De Zwitser bracht zijn fiets vorige zomer mee naar de Tour de France, waar hij te gast was in de VRT-talkshow Vive le Vélo.

  Cancellara zocht via een sms-actie een nieuwe eigenaar voor zijn fiets, maar de winnaar van de sms-actie gaf de fiets weg voor een veiling. De waarde van de fiets werd vooraf geschat op een bedrag tussen 4.000 en 8.500 euro, maar de fiets bracht uiteindelijk 16.000 euro in het laatje.

  "Cancellara is één van de beste wielrenners in de geschiedenis", reageert het veilinghuis Catawiki. "De belangstelling voor zijn fiets was dan ook groot."

  "Vanuit heel Europa vochten bieders hun eigen race om de nieuwe eigenaar te worden. Uiteindelijk kwam het hoogste bod van een Belgische wielerfan."

  Bekijk hier nog eens hoe Cancellara afgelopen zomer zijn fiets liet veilen

  Video player inladen ...